Cum își protejează vederea cei mai pasionați gameri, în ziua de azi?

Pentru ca un gamer să aibă o vedere bună, trebuie să-și protejeze ochii cu ochelari de calculator cu filtru împotriva luminii albastre. Acești ochelari nu trebuie să lipsească din arsenalul unui gamer, indiferent dacă este profesionist sau începător.

Este vorba de a avea o pereche de ochelari pentru jocuri, asemănători cu cei din acest magazin online. Ochelarii pentru gameri sunt special concepuți pentru a fi confortabili, lucru esențial mai ales în timpul unor sesiuni lungi în fața ecranului de la computer.

Ochelari de gamer – Principalele avantaje

  1. Au lentile speciale, de blocare a luminii albastre

Ochelarii de jocuri filtrează lumina albastră, care este emisă de ecranele digitale. Prin folosirea lor se obțin următoarele beneficii și anume:

  • Se previne și se reduce oboseala oculară
  • Se protejează ochii de efectele jocurilor video
  • Se menține ritmul circadian, deci somnul poate fi odihnitor chiar și după terminarea jocului pe calculator
  • Se asigură un confort la ochi în timpul jocurilor la PC
  • Este blocată lumina albastră și radiațiile ultraviolete, acestea nu vor afecta vederea
  • Se oferă o vedere bună jucătorului, acesta se poate bucura de imaginile frumoase și efectele speciale de la calculator
  • Sunt realizați astfel încât să nu afecteze prin lentile tonul original al culorilor imaginilor de la joc
  • Se previn bolile de ochi și deteriorarea vederii pe termen lung, din cauza expunerii nocive la lumina albastră.

Aceste tipuri de ochelari oferă protecție ochilor și beneficii pentru sănătate. Există studii care au arătat că lumina albastră produsă de ecranele digiale (de la tabletă, calculator, telefon mobil, televizor) poate afecta mult vederea și funcționarea normală a organismului (creierul și ritmul circadian).

Expunerea exagerată la lumina albastră poate avea consecințe asupra vederii, provocând de exemplu anumite afecțiuni și boli, cum este degenerescența maculară.

Pasionații de jocuri pe calculator pot folosi ochelari de protecție pentru calculator, pentru a-și menține sănătatea ochilor și a preveni oboseala oculară și sindromul de vedere computerizată.

  1. Au lentile care asigură claritatea vederii

Acești ochelari sunt astfel concepuți, încât asigură vederii o bună acuitate vizuală. Ei au lentile performante, ce se remarcă prin caracteristici unice, necesare pentru cerințele fizice ale unui gamer, în timpul jocurilor la PC. De exemplu, au lentile corecte, adecvate vederii și rame care asigură confort pe nas și urechi.

Unele modele mai noi pot avea și rame speciale, care susțin pomeții și astfel se oferă un plus de confort în timpul jocului. Acești ochelari nu mai pun presiune pe nas și urechi atunci când sunt utilizați mult timp, cum se întâmplă în cazul unor rame clasice (care pot produce durere și urme pe piele, când apasă pe osul nazal).

În majoritatea cazurilor, acești ochelari sunt mai ușori și deci vor fi destul de confortabili, chiar dacă se țin mult timp la ochi. Unele modele, mai performante, sunt special concepute pentru a asigura în timpul folosirii un câmp vizual mai larg, decât ochelarii de vedere obișnuiți. Pentru selectarea lor adecvată, merită să vedeți mai multe variante de modele și branduri de pe piață, pentru a face diferența, analizând avantajele și dezavantajele acestora.

Având în vedere timpul de expunere foarte îndelungat la ecranele digitale în timpul jocurilor, este indicat de ales acei ochelari care asigură cea mai bună protecție împotriva luminii albastre. Unii ochelari sunt aproape transparenți, aceștia permit o vedere mai clară. Alții sunt gri și pot proteja ochii de strălucirea ecranului digital.

Există ochelari care au lentile atât de performante, încât pot bloca 100% din razele ultraviolete și un procent semnificativ din lumina nocivă albastră.

  1. Protejează ochii de razele ultraviolete (UV)

Ochelarii de gamer pot fi purtați și afară, în aer liber, mai ales pentru simplu fapt că protejează ochii de razele ultraviolete (UV). Ei pot avea lentile nuanțate, care oferă confort și claritate vederii.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.