Cum arată podul de peste Dunăre care se construiește la Brăila. Imagini 4K impresionante

pod suspendat dunăre brăila
Foto: Raducu P Drum / YouTube

O filmare nocturnă 4K realizată din dronă surprinde podul de peste Dunăre aflat în construcție la Brăila.

Când va fi gata, acest pod rutier suspendat va face legătura între municipiul Brăila și satul Smârdan din județul Tulcea.

Podul este acum luminat deoarece lucrările se desfășoară și după lăsarea întunericului.

Pe 26 august, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Cătălin Drulă a fost într-o vizită de lucru pe acest șantier.

„Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcție avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”, a transmis Cătălin Drulă.

În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă:

– la blocurile de ancoraj,
– se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning și constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm și cu o lungime, în starea de referință, de aproximativ 2.135 de metri, care se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oțel tras la rece și zincate la cald.
– la drumurile de legătură se fac decopertări și se lucrează la terasamente, poduri și podețe.

De la începutul anului și până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei.

Contractul pentru construirea podului a fost semnat la 15 ianuarie 2018 între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure Systems.