Cum alegi un fierbător de apă electric. 8 lucruri pe care trebuie să le știi

cum alegi un fierbător de apă electric
Foto: beko.ro

Cum alegi un fierbător de apă electric. A venit iarna, perioadă în care unele dintre cele mai frumoase momente le vom petrece alături de cei dragi, savurând o cană de ceai fierbinte sau o ceașcă de cafea.

O cană de ceai savurată seara dupa serviciu, în timp ce vizionezi filmul preferat, este modul ideal de relaxare la final de zi.

Pentru a pregăti rapid și simplu o băutură savuroasă ai nevoie de un fierbător de apă electric.

Fierbătoarele de apă electrice sunt o necesitate pentru orice locuință modernă. Un fierbător poate fi folosit pentru a-ți ușura în mare măsură munca în bucătărie. Astfel de fierbătoare, fie că sunt clasice sau electrice, pot ajuta la prepararea unui ceai în doar câteva minute.

Cum alegi un fierbător de apă electric – recomandări

Un astfel de dispozitiv mic poate simplifica până și gătitul. Datorită opțiunii care îți permite reglarea temperaturii, poți optimiza timpul alocat încălzirii apei. Dacă îți dorești să bei o băutură caldă, dar nu vrei să aștepți până când aceasta poate fi băută, poți face asta doar prin setarea temperaturii apei.

La momentul actual, pe piață există o mulțime de fierbătoare de apă electrice, așa că alegerea unui astfel de aparat electrocasnic se poate dovedi destul de anevoioasă. Ca să îl alegi pe cel mai potrivit pentru tine și pentru familia ta ai nevoie de câteva sfaturi. AICI găsești informații utile și despre alte electrocasnice necesare în bucătărie.

Iată câteva sfaturi de care ar fi bine să ții seama atunci când alegi un fierbător de apă electric:

Cum alegi un fierbător de apă electric – 1. Capacitatea fierbătorului electric.

Ca să alegi fierbătorul de apă electric cel mai potrivit pentru tine trebuie să știi la ce anume îl vei utiliza. Capacitatea fierbătoarelor electrice variază foarte mult: cele mai mici au o capacitate de numai 0,3 – 0,5 litri, iar cele mai mari chiar și de peste 4 litri.

Cele mai populare sunt însă fierbătoarele de apă electrice care au o capacitate cuprinsă între 1 și 2 litri. Așadar, dacă vrei să folosești fierbătorul electric doar pentru a încălzi apă pentru ceaiuri, cafele instant sau ness, atunci nu ai nevoie de o capacitate foarte mare: este suficientă una de până în 2 litri. Un fierbător electric ce are o capacitate de maximum 2 litri este bun chiar și pentru a încălzi apă pentru două supe la plic.

Dacă vrei însă să gătești ciorbe și ai nevoie să încălzești o cantitate mai mare de apă, atunci cea mai bună opțiune este un fierbător de peste 2 litri.

Și, dacă nu ai centrală termică și stai la bloc, probabil că știi deja că se întâmplă destul de des să rămâi fără apă caldă chiar atunci când ți-e lumea mai dragă. Un fierbător de apă electric ce are o capacitate de peste 4 litri îți va fi de mare ajutor în această situație neplăcută deoarece vei putea încălzi rapid apă ca să te poți spăla.

Cum alegi un fierbător de apă electric – 2. Deconectare automată.

După ce ai ales capacitatea fierbatorului electric este foarte important să alegi un aparat care are deconectare automată. Fierbătoarele prevăzute cu funcția „deconectare automată” la atingerea punctului de fierbere, chiar și în cazul funcționării fără apă, sunt foarte sigure.

Cum alegi un fierbător de apă electric – 3. Setarea temperaturii.

Un fierbător electric performant îți permite să setezi electronic temperatura apei (40°C, 60°C, 80°C si 100°C). În acest mod poți seta temperatura ideală pentru mâncarea bebelușului tău (40°C) sau îți poți pregăti ceaiul preferat la 80°C.

Fierbătorul ar trebui să fie prevăzut cu un indicator luminos de avertizare la atingerea temperaturii dorite.

Unele fierbătoare electrice beneficiază și de funcția Keep Warm, cu ajutorul căreia apa este menținută caldă.

Cum alegi un fierbător de apă electric – 4. Curățarea fierbătorului electric.

Atunci când alegi un fierbător electric ia neapărat în calcul și modul în care acesta se curăță. Nu de alta, dar nu vrei să te chinuiești să-l cureți. Alege așadar un fierbător cu capac cu deschidere la 90 de grade, care îți permite o umplere și o curățare ușoară.

Cum alegi un fierbător de apă electric – 5. Filtru anticalcar.

Nu toate fierbătoarele de apă electrice au filtru anticalcar. Întreabă la magazin dacă produsul pe care ți-l dorești are un astfel de filtru.

Cum alegi un fierbător de apă electric – 6. Sistem anti-alunecare.

Pentru siguranță, fierbătorul tău electric ar trebui să beneficieze și de un astfel de sistem de siguranță.

Cum alegi un fierbător de apă electric – 7. Materialul corpului.

Foarte bune sunt fierbătoarele care au o carcasă cu pereți dublii, din aluminiu, deoarece sunt rezistente la coroziune, lovituri și șocuri termice.

Cum alegi un fierbător de apă electric – 8. Puterea.

În funcție de nevoi, poți alege un fierbător electric ce are o putere mare, de 2.000-3.000 W, sau una redusă (există fierbătoare ce au o putere de numai 100-500 de W).