Cum alegi suportul TV

Ai nevoie de un suport pentru televizorul tău, dar nu știi exact cum trebuie să îl alegi pe cel de care ai nevoie? Te ajutăm să înțelegi și îți răspundem la această întrebare în materialul pe care tocmai îl citești.

În orice cameră ai vrea să montezi un televizor, ai putea să iei în considerare și un suport pentru acesta, fie că vorbim despre living, dormitor sau bucătărie. Înainte de a intra în profunzimea acestui subiect, trebuie să știi că există mai multe tipuri de suporturi pentru televizor pe care le vom descrie mai jos pentru tine.

Câte tipuri de suporturi există?

În funcție de nevoile tale, poți să alegi dintre principalele tipuri de suporturi pentru televizoare care există pe piață: cele fixe, cele cu cârlig, cele mobile și cele înclinate.

Le vom descrie pe rând pentru a fi mult mai clar ce face și ce funcție are fiecare.

Suportul fix pentru televizor

Acest tip de suport este unul foarte simplu și pe care îl poți primi atunci când îți cumperi un televizor sau pe care îl poți cumpăra separat. Este un tip de suport de perete care ocupă foarte puțin loc și astfel televizorul tău poate să rămână cât mai aproape de peretele pe care alegi să îl expui. Fiind un model de suport fix este logic că acesta nu va fi flexibil și nu vei putea mișca televizorul. Vine la pachet cu avantajul că este foarte ușor de instalat și este accesibil ca preț.

Suportul cu cârlig pentru televizor

Așa cum îi spune și numele, suportul cu cârlig pentru televizor este un tip de suport care utilizează mai multe cârlige montate pe televizor, ce ajută la fixarea acestuia pe suportul de perete. Este foarte asemănător cu cel fix, însă, spre deosebire de acesta, îți oferă posibilitatea de a mai jos televizorul, atunci când nu ai nevoie de suport. Un alt avantaj pe care îl aduce este acela că te ajută să accesezi cu ușurință porturile din spatele televizorului și vei putea să îl întreții mai ușor atunci când vrei să faci acest lucru.

Suportul mobil pentru televizor

Acest tip de suport televizor este cel mai avansat sistem și drept consecință este și cel mai costisitor, din punct de vedere financiar, însă îți oferă și cele mai variate opțiuni. De pildă, acesta poate să fie poziționat aproape oriunde pentru că este flexibil și suportă televizoare de dimensiuni mai mari, cum ar fi un TV smart de 80 cm. De asemenea, îți oferă o grămadă de opțiuni în ceea ce privește mutarea acestuia și are și un braț care se poate extinde, astfel încât tu să stabilești la ce distanță față de perete îl vei monta.

Suportul înclinat pentru televizor

Acest tip de suport pentru televizor seamănă destul de mult cu cel fix, însă, spre deosebire de acesta, așa cum îi spune și numele, îți oferă și varianta de a putea să îl învârți sau să îl înclini pentru a ajunge la poziția în care dorești să te uiți la televizor. De asemenea, te va ajuta să reglezi unghiul care te ajută cel mai mult să vizionezi ceea ce îți dorești la televizor. Singurul dezavantaj pe care îl aduce acest tip de suport este că nu susține televizoare de dimensiuni mai mari și este mai degrabă potrivit pentru televizoarele mai mici.

Ce fel de pereți sunt potriviți pentru utilizarea unui suport pentru televizor?

Acum, că știi câte feluri de suporturi pentru televizor există și care sunt avantajele și specificațiile fiecăruia, cu siguranță îți este mult mai clar să înțelegi de ce fel de suport ai nevoie pentru televizorul tău, în cazul în care ai decis că îți dorești unul. Ține cont și de tipul de perete înainte să cumperi un astfel de suport deoarece nu toți pereții pot să susțină acest lucru – doar pereții groși pot să susțină un televizor. Acum, că știi care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să-ți cumperi un suport pentru televizor, nu rămâne decât să îl alegi pe cel potrivit pentru tine.