Creditul cu buletinul, din nou în oferta băncilor

Revine creditul cu buletinul sursa foto: captura video

Trei mari bănci din România au reintrodus în oferta lor creditul cu buletinul.

Noutatea constă în faptul că spre deosebire de anii precedenți, acum este implicat și Fiscul în acordarea împrumuturilor.

Dacă vreţi să luaţi un credit în mai puţin de 24 de ore, trebuie să fiţi de acord ca ANAF să trimită direct la bancă toate datele privind veniturile pe care le-aţi realizat.

Astfel, băncile care au reintrodus creditul cu buletinul au stabilit deja o linie directă cu ANAF, prin care îi verifică pe cei care solicită împrumuturi, fără să le mai ceară adeverinţe de venit sau fişe fiscale.

Clienţii pot obţine astfel creditul de care au nevoie imediat, iar băncile sunt sigure că îşi vor recupera banii, după cum relatează digi24.ro.

„Fac o simulare pentru un client care se prezintă pentru un credit, am o legătură electronică, online, cu ANAF, care-mi spune care este venitul acelei persoane”, a explicat Gheorghe Marinel, director într-o bancă.
Până acum, băncile acordau împrumutul în baza a cel puţin trei documente, respectiv adeverinţa de salariu, fişa fiscală şi dovada plăţii unei facturi recente la utilităţi.

Odată cu modernizarea sistemului, un client poate să ia un credit de până la 20.000 de euro doar cu buletinul. Perioada de creditare este de cel mult cinci ani, la un cost de 9% pe an.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru muncitori necalificați
Locuri de muncă în străinătate. Cazarea și masa, asigurate
Telefoane mobile ieftine, pentru părinți și bunici

Ce produse româneşti ajung în restaurantele McDonald’s

Zeci de mii de oi românești, moarte de foame și sete, în timpul transportului către export