Coșmarul unui român care a plecat cu microbuzul din Austria. A fost dat jos fără bagaje și lăsat într-o benzinărie

ovidiu român austria
Foto: Voluntari în Europa / Facebook

Ovidiu, un bărbat în vârstă de 37 de ani care a plecat cu un microbuz din Austria spre Botoșani, România, a fost bătut de șofer și abandonat pe drum.

Întregul incident a fost relatat pe grupul de Facebook „Voluntari în Europa”.

Înainte de Anul Nou, pe 30 decembrie, Ovidiu a plătit 180 de euro unei firme de transport pentru a ajunge din Austria acasă Botoșani. Deoarece șoferul microbuzului s-a abătut de la traseu prin Germania pentru a mai lua călători, botoșăneanul i-a cerut explicații, însă șoferul l-a bătut, l-a dat joc din microbuz fără bagaje și l-a lăsat în drum într-o benzinărie din Bad Rappenau, Germania.

„S-a trezit plimbat prin toată Germania de transportator și a luat atitudine cerând explicații șoferului și protestând.

Drept urmare a fost agresat verbal și fizic (bătut), l-a dat jos în peco din Bad Rappenau, fără bagaje, doar cu buletinul, 50 € în buzunar și telefonul descărcat, fără încărcător și nevorbitor de germană sau engleză”, a relatat pe grupul de Facebook Gabriela Stănculesc de la Asociația RoOmenia-Voluntari în Europa.

„Ovidiu a cerut lămuriri șoferului si a primit injurii, o bătaie care i-a rupt o coastă și a fost lăsat într-o benzinărie noaptea, fără bagaje, cu un telefon mort, actele și 50 € în buzunar.”

ovidiu român austria
Foto: Voluntari în Europa / Facebook

Bărbatul a mers pe jos zeci de kilometri, a ajuns la Kaufland Heilbronn, și-a vândut ceasul cu 30 de euro ca să poată mânca și a cerut ajutor oamenilor.

A fost găsit după 9 zile lângă un restaurant din Neckarsulm și recuperat de voluntari din Asociația RoOmenia-Voluntari în Europa.

„Nu vă puteți imagina bucuria lui după 9 zile de coșmar în care a dormit în frig, în ploaie și a mâncat ce și cum a apucat”, a mai povestit Gabriela Stănculesc.

ovidiu român austria
Foto: Voluntari în Europa / Facebook

Bărbatul a fost găzduit de voluntari. Aceștia i-au dat mâncare și haine de schimb și i-au pus la dispoziție o locuință.

Acum, aceștia încearcă să strângă bani pentru investigațiile medicale.

„A trebuit să îl însoțim la spital pentru a scoate un certificat de la medicul legist ca urmare a bătăii primite de la șoferul microbuzului- costă 250 €.

ovidiu român austria
Foto: Voluntari în Europa / Facebook

Pentru că un necaz nu vine singur, mai trebuie și o radiografie la coaste – 150 €, aceste acte și investigații medicale sunt necesare pentru a depune plângere împotriva firmei de transport”, a scris Adriana Mureșan pe grupul „Voluntari în Europa”.

În afară de cheltuielile medicale, voluntarii încearcă să strângă bani pentru a-l ajuta pe Ovidiu să ajungă acasă în România.

Cei care vor să ajute pot găsi mai multe informații aici.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.