Construcția autostrăzii Ploiești-Buzău va fi scoasă la licitație până la sfârșitul lunii mai

Foto: Pixabay

Autostrada A7, Ploiești – Buzău, a fost aprobată de Guvern, iar licitația pentru lucrările de construcție va fi lansată în această lună.

Potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, acest segment de autostradă este prima parte din autostrada care leagă Bucureștiul de Moldova, celelalte porțiuni urmând să fie scoase la licitație până la finalul anului.

”E vorba de un proiect care are o lungime de 63 de kilometri, este un proiect pe care ăl dorim finanțat prin PNRR, am fost la Bruxelles recent și am discutat în mod particular despre acest proiect, este un proiect cu perdele forestiere, în acest sector între București și Buzău avem aproape 60 de kilometri de perdele forestiere, avem spații de servicii”, a declarat Drulă la EuropaFM.

Următoarele trei loturi, de la Buzău la Focșani, apoi până la Bacău, respectiv Pașcani, sunt studiate de autorități.

”Următoarele sectoare, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani sunt într-un stadiu similar, este vorba de un decalaj de câteva luni. Anul acesta cred că pe toate, până la Pașcani, este vorba de 320 de kilometri de autostradă, le putem scoate la licitație. E o sumă mare pentru întreg proiectul, e vorba de câteva miliarde de euro pe care îi vrem finanțați prin PNRR”, a completat Drulă.