Cod galben de vânt puternic, în unele zone va ploua. Prognoză specială pentru București

vânt apus
Foto: rauschenberger / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic valabil miercuri, 27 martie, în intervalul ora 10 – ora 22.

Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h.

Sursa: ANM

De asemenea, ANM a emis și o informare meteo de intensificări ale vântului, valabilă în perioada 27 martie, ora 10 – 29 martie, ora 21.

În intervalul menționat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

Va ploua îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10…15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte.

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul 27 martie, ora 10:00 – 29 martie, ora 21:00.

Astfel, în intervalul 27 martie, ora 10 – 28 martie, ora 08:00, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (viteze în general de 40…45 km/h).

Ulterior, în intervalul 28 martie, ora 8:00 – 29 martie, ora 8:00, vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări temporare ziua, când vor fi posibile averse slabe, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 4…7 grade.

În ultima parte a intervalului, între orele 8:00 și 21:00 din data de 29 martie, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.