Ciolacu îl ironizează pe Geoană: „Are experiență de președinte. A mai fost câteva ore”

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Invitat la postul de televiziune Digi 24, Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Mircea Geoană, declarând că acesta „are experiență de președinte”, deoarece „a mai fost câteva ore”.

Ciolacu făcea referire la alegerile prezidențiale din 2009, când rezultatele exit poll-urilor prezentate de posturile de televiziune îl dădeau câștigător pe Mircea Geoană, însă Traian Băsescu a ieșit învingător la numărătoarea voturilor de a doua zi.

Marcel Ciolacu a făcut această afirmație după ce i s-a cerut să comenteze sondajele de opinie care arată că Geoană e preferatul românilor pentru funcția de președinte.

„Eu n-am comentat niciodată nici sondajele pe care le plătește PSD. (…) Dânsul are experiență de președinte. A mai fost câteva ore. Cu asta am încheiat. Nu pot să comentez. Există sondaje și sondaje. N-am nicio problemă. E pe primul loc. Să candideze. Eu nu mi-am făcut sondaje în ceea ce mă privește.

N-are rost să spun cum stă domnul Geoană. Sunt sondajele PSD, le spun colegilor, n-am să le fac publice. Nu mă interesează cifre, cât are PSD, PNL, mă interesează prioritățile românilor și ceea ce facem – dacă este o percepție corectă, că adevărul e greu să-l găsești. Încercăm mai mult studii sociologice. Nu mă deranjează. Doamne ferește (că Geoană vrea să candideze – n.red.). Dar nu e primul politician care face asta, foarte bine, să candideze”, a declarat Ciolacu.

Anterior, Ciolacu a spus că partidul va decide cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale, dar că el nu crede „în ciorbe reîncălzite”.

„Aș vedea un om mai de stânga, mai aplicat și aflat în vâltoarea din România”, a mai spus Ciolacu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.