Cine sunt autorii violențelor din Germania din noaptea de Anul Nou

gara din koln
Gara din Koln. Foto: Raimond Spekking (Wikimedia Commons)

Aproape toți suspecții bănuiți că sunt autorii violențelor petrecute în Koln, în noaptea de Anul Nou, sunt străini care au cerut azil în Germania în ultimele luni, relatează agenția de presă AFP, citată de „Le Monde”.

Autoritățile germane au dezvăluit astăzi concluziile primului raport aprofundat asupra violențelor petrecute în Koln de Anul Nou, când zeci de bărbați organizați în bande au agresat femeile din gara din centrul orașului.

Ralf Jäger, ministrul de interne al landului Rhenania de Nord-Westfalia, a declarat că aproape toți suspecții sunt persoane de origine străină, în special solicitanți de azil care au sosit în Germania în ultimele luni.

„Atât declarațiile martorilor, cât și rapoartele poliției locale și descrierile poliției federale arată că cei care au comis aceste infracțiuni sunt aproape exclusiv imigranți. De altfel, reiese din mai multe elemente că e vorba de persoane originare din Africa de Nord și din lumea arabă. Printre suspecți sunt și refugiați veniți anul trecut”, a spus el, citat de AFP.

Deocamdată, 19 persoane sunt suspectate că au participat la violențele din noaptea de Anul Nou. Numărul plângerilor a crescut constant și a ajuns la 516, dintre care aproximativ 40% pentru agresiuni sexuale, inclusiv pentru viol.

Ministrul regional de interne a atras însă atenția că străinii nu trebuie stigmatizați: „A stigmatiza un grup [de oameni], considerându-i agresori sexuali, este nu numai o eroare, ci este și periculos. Asta fac reprezentanții extremei drepte, este singurul lor argument”.

Declarația sa vine în contextul în care 6 pakistanezi și un sirian au fost bătuți de necunoscuți în Koln, în noaptea trecută, în două incidente separate.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în depozite din străinătate. Se acceptă și cupluri, salariile ajung la 2.000 de euro
Cum se face Poliție la țară, în România. Mărturia unei tinere care a renunțat la uniformă
Două eleve de origine română, câștigătoarele unui concurs de științe în Irlanda
România, recomandată ca destinație: „Una dintre cele mai misterioase și mai frumoase țări din Europa”