Cele mai periculoase drumuri din România. Pe unul dintre ele, mor șase oameni în fiecare lună

Foto: politiarutiera.ro

Un drum național din România deține un trist record. Este cel mai periculos drum din țara noastră, dar și unul dintre cele mai periculoase din Europa.

Drumul Național 7 este cel care leagă Bucureștiul de Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Deva și Arad. Statistica arată că pe acest drum au fost înregistrate cele mai multe decese rezultate din accidente rutiere. Datele Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), citate de libertatea.ro, arată că, în primele șapte luni ale anului 2015, 44 de persoane și-au pierdut viața în accidente produse pe acest drum.

DN7 este extrem de folosit de românii din diaspora, atunci când se întorc în țară și atunci când pleacă înapoi la lucru, în străinătate. La întoarcerea în țară, oboseala la volan este principala cauza a unor accidente extrem de grave.

IGPR a alcătuit și un clasament al celor mai periculoase drumuri din România, în funcție de numărul de accidente produse în primele șapte luni ale lui 2015:

DN 1 (Bucureşti- Ploieşti- Braşov-Sibiu-Alba Iulia- Cluj-Napoca-Oradea) – 137 de accidente / 37 de morți

DN 2 (Bucureşti-Buzău- Focşani- Bacău-Roman- Suceava) – 95 de accidente / 31 de morți

DN 7 (Bucureşti- Piteşti-Rm.Vâlcea- Sibiu-Deva-Arad) – 94 de accidente / 44 de morți

Câți oameni au murit în iulie pe drumurile din România

În iulie 2015, au fost înregistrate 924 de accidente de circulație pe drumurile din România, cu 131 mai multe decât în iunie. 179 de persoane și-au pierdut viața, cu 50 mai multe decât în iunie.

Recomandările editorilor GreatNews:

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.