Cel mai neinspirat premiu. Un ciclist a primit 2 ceasuri, deși are ambele brațe amputate

paraciclist ceas
Foto: Captură YouTube

Ricardo Ten Argiles, un ciclist paralimpic din Spania, a primit – probabil – unul dintre cele mai neinspirate premii din toate timpurile. Argiles, care are ambele brațe amputate, a primit două ceasuri, relatează news.com.au.

Paraciclistul spaniol a fost încoronat săptămâna trecută campion mondial la mai multe probe din cadrul Campionatelor Mondiale UCI din 2023 de la Glasgow, Scoția.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a primit două medalii de aur, precum și două ceasuri de la sponsorul principal al evenimentului, Tissot.

Un videoclip ce surprinde momentul în care Argiles primește ceasul așezat într-o cutie elegantă s-a viralizat pe internet și a strâns peste 800.000 de vizualizări.

Însă paraciclistul s-a amuzat de incident și filmat și el un clip în care apare cu ceasul pus pe braț. Cineva îl întreabă cât e ceasul, iar Argiles răspunde: „Este timpul campionului mondial.”

„Sunt foarte bucuros că am câștigat două TISSOT, câte unul pentru fiecare braț, dar mai ales pentru ceea ce înseamnă pentru ciclismul paralimpic, includerea totală a sportului la cel mai înalt nivel”, a scris el pe Twitter.

Spaniolul concurează în clasa C1, pentru bicicliști cu dizabilități fizice majore. Argiles avea doar opt ani când medicii i-au amputat mâinile și piciorul stâng, după un incident în care a fost electrocutat de fire de înaltă tensiune. 75% din corpul său a suferit arsuri de gradul trei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.