Ce subiecte au primit elevii la Matematică. Tu mai știi să le rezolvi?

rezultate evaluare națională 2018 otopeni
Foto: Pixapopz / pixabay.com

Elevii de clasa a VIII-a au susținut miercuri, 17 iunie, examenul la matematică din cadrul Evaluării Naționale.

Evaluarea Națională a început luni, 15 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română.

Iată ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Matematică, potrivit edupedu.ro:

subiecte evaluarea națională matematică 2020 subiecte evaluarea națională matematică 2020

Joi, 18 iunie, peste 10.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a sunt așteptați la proba de Limba și Literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie.

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

În acest sens, astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului – exemplu cod: JJ0000000 (JJ = indicativul județului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrărilor scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Decizia a fost luată inclusiv în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.