Câți bani trebuie să dea înapoi Harry și Meghan după ce au renunțat la titlurile regale

FOTO: Mark Jones/Wikimedia Commons
FOTO: Mark Jones/Wikimedia Commons

Prințul Harry și soția sa, Meghan, din familia regală britanică, nu vor mai folosi titlurile regale și nu vor mai putea primi fonduri publice.

În plus, cei doi trebuie să returneze și o sumă considerabilă de bani ce provine din fonduri publice. Este vorba despre 2,4 milioane de lire sterline, adică echivalentul a 2,8 milioane de euro, pe care cuplul i-a folosit pentru a-și mobila reședința oficială de la Castelul Windsor.

Palatul Buckingam a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că Regina Elisabeta a II-a și nepotul său au ajuns la această înțelegere.

Potrivit The New York Times, această înțelegere are rolul de a pune punct unei crize care a debutat în familia regală în urmă cu 10 zile, în momentul în care Harry și Meghan au anunțat că vor să renunțe la o parte din sarcinile și responsabilitățile asociate cu titlurile pe care le dețineau și că intenționau să petreacă timp în fiecare an în America de Nord.

Sursa citată mai scrie că Harry și Meghan intenționează să își petreacă majoritatea timpului în afara Marii Britanii, inițial în Canada, iar ulterior și în Statele Unite.

Cei doi vor continua să ducă la îndeplinire o serie limitată de sarcini în numele Reginei Marii Britanii. De asemenea, ei își vor păstra titlurile de Duce și Ducesă de Sussex, iar Harry va rămâne „prinț” și totodată al 6-lea în linia de succesiune la tron. Însă, soții nu vor mai putea să folosească titlul „Majestatea Sa Regală”.

Li se va permite să câștige bani în sectorul privat, însă reprezentanți ai familiei regale au declarat că Ducele și Ducesa au convenit ca orice activitate ar începe, ea va fi în acord cu „valorile Majestății Sale”.

FOTO: Mark Jones/Wikimedia Commons/Flickr

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.