Benzina a coborât pentru prima dată sub 8 lei/litru în ultimele 2 luni. Unde anume

benzinărie petrom
Sursa: petrom.ro

Șoferii pot cumpăra benzină cu un preț mai mic de 8 lei/l pentru prima dată în ultimele 2 luni, relatează profit.ro.

Deocamdată, prețul a scăzut sub 8 lei într-o singură stație. Este vorba despre stația Petrom de pe strada Dr Herescu Petre din București. Aici, prețul benzinei standard este acum de 7,98 lei/l, după aplicarea reducerii de 50 de bani promovată de Guvern.

Ultima dată când șoferii români puteau cumpăra benzină cu un preț mai mic de 8 lei/l a fost pe 17 mai, când câteva stații Lukoil mai practicau un preț de 7,99 lei/l.

Înainte de această ieftinire, prețul benzinei standard 95 la stația de pe strada Doctor Herescu era de 8,48 lei/litru, potrivit monitorulprețurilor.ro.

Guvernul a adoptat joi, 30 iunie, o ordonanță de urgență potrivit căreia operatorii de benzinării care acordă de la 1 iulie o reducere de 0,5 lei / litru de carburant beneficiază de o compensare de 0,25 lei / litru de la bugetul de stat. Operatorii nu sunt obligați să ieftinească prețul benzinei.

Legea se aplică până la data de 30 septembrie 2022.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.