Bani de grădiniță pentru copiii din familii sărace din România

De la 1 ianuarie 2016, un număr de 111.000 de copii din familii defavorizate, cu vârste cuprinse între trei și șase ani, ar putea primi un tichet social în valoare de 50 de lei pe lună, pentru a putea merge la grădiniță, a anunțat ministrul Muncii, Rovana Plumb, relatează digi24.ro.

„S-a făcut o inițiativă legislativă plecând de la acest proiect pilot care prevede ca fiecărui copil care provine din familii defavorizate să i se acorde un tichet social de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniță”, a declarat astăzi la Parlament Rovana Plumb.

Ea a precizat că tichetul social va fi acordat pentru 111.000 de copii care provin din familii defavorizate. Proiectul va costa 39 milioane de lei pe an, mai notează sursa citată.

„Acest tichet social se dă sub forma unui voucher care nu va putea fi transformat în bani, cu el se vor putea cumpăra alimente, hăinuțe, jucării sau rechizite pentru acești copii care provin din familiile defavorizate. Tichetul are valoarea de 50 de lei pe lună. Vor primi copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat”, a explicat Plumb.

Ministrul Muncii a arătat că acordarea tichetului social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță: „Acordarea acestui tichet social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță, iar absențele motivate pot fi făcute numai pe o perioadă de 50% din timpul lunii în care aceștia merg la grădiniță”.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți deputați PSD și ALDE și este susținut de Guvern.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Opt vaccinuri obligatorii pentru toți copiii. Amenzi usturătoare și pentru medici
Povestea lacului-fantomă al României. E mare cât un oraș, dar există doar pe hartă
Reduceri eMAG la produse resigiliate. Prețuri mai mici cu aproape 90%
Locuri de muncă în construcții pentru români

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.