Opt vaccinuri obligatorii pentru toți copiii. Amenzi usturătoare și pentru medici

Opt vaccinuri vor fi obligatorii prin lege în România. Proiectul urmează să fie pus în dezbatere publică și apare pe fondul scăderii acoperirii vaccinale.

Potrivit jurnaliștilor de la Hotnews.ro, vor deveni obligatorii vaccinurile împotriva hepatitei B, a difteriei, tetanosului, pertussis, poliomielitei, rujeolei, oreionului și rubeolei.

Potrivit propunerii de lege, înscrierea copiilor în grădinițe și școli, de stat sau private, se va putea face doar după prezentarea dovezii vaccinării copilului. De asemenea, părinții care se împotrivește acestor campanii vor fi obligați să semenze o declarație în acest sens, altfel se va considera din oficiu că sunt de acord cu vaccinarea.

Dacă nu își vaccinează copilul până la vârsta de 3 ani, părintele este trecut într-un program de consiliere psihologică, iar după această etapă se poate ajunge până la decăderea din drepturile părintești.

Legea mai spune că vor primi amenzi între 5.000 și 10.000 de lei pentru „grădinițele și școlile care acceptă înscrierea copiilor fără adeverința din partea medicului care să ateste vaccinarea corespunzătoare vârstei (exceptați sunt copiii cu contraindicație medicală definitivă); direcțiile de sănătate publică care nu asigură păstrarea în condiții frigorifice adecvate ale vaccinurilor; medicii de familie și medicii implicați în activitățile de vaccinare dar care nu respectă prevederile legale și se află la a treia abatere”, potrivit hotnews.ro.

 „Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează”

În ultima perioadă, a început o adevărată campanie împotriva vaccinării, iar cea mai „înflăcărată parte a războiului” se duce în mediul online, pe rețelele de socializare.

Una dintre cele mai puternice voci care militează împotriva vaccinării copiilor este cea a prezentatoarei TV Olivia Steer. „Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziţia lor mercur şi aluminiu, o combinaţie fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă ţin departe de ele. (…) Sunt periculoase, sunt nişte produse fabricate din substanţe chimice, de sinteză, extrem de periculoase, care nu au cum să te protejeze.

Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc. Poate că efectele nu sunt imediate, ca atunci când copilul începe să dezvolte tot felul de simptome grave, febră de 40 de grade, vărsături şi aşa mai departe, iar treptat, treptat chiar autism, dar acele substanţe se acumulează în  organism şi, dacă tu nu eşti capabil să le scoţi rapid şi eficient, ele se vor transforma în tumori canceroase sau alte probleme de sănătate foarte grave”, e de părere Olivia Steer.

Medicii le atrag atenția părinților care refuză să-și vaccineze copiii că respectivele medicamente sunt pe piață de zeci de ani și și-au dovedit eficiența. De asemenea, mai spun că în cazul copiilor nevaccinați bolile pot reveni și pentru mulți există pericolul să fie afectați, de exemplu, de boli precum poliomielita sau difteria.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O lecție pentru „aleșii” României! Cei mai modești oameni politici din lume
Omul care a călătorit în toate cele 198 de țări de pe Pământ: Vizitați România!
Fenomen astronomic extrem de rar, vizibil în weekend din România. E o premieră după 33 de ani
Manevră ca în filmele cu mafioți. Singura reacție a Poliției Române: amendă de 210 lei VIDEO
Între timp, în Olanda: Microbuzele fără șofer încep să circule pe străzi
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Anglia și Olanda. Salariile ajung la 4.900 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.