Apple a lansat un serviciu de filme și un card de credit

Apple a lansat mai multe servicii. Apple TV+, de exemplu, va transmite show-uri de televiziune și filme, produse de Apple și de alți creatori. Această lansare este un prim pas pentru a intra în concurență cu platformele de video streaming Netflix și Amazon.

Această aplicație va putea fi accesată și de pe alte dispozitive, produse de concurenți, de la televizioare smart Samsung, LG sau Sony, până la smartphone-uri Galaxy.

A mai fost anunțat și un card de credit. Apple Card va fi atât pe telefon, cât și în versiune fizică. Va fi comercializat pentru început în Statele Unite ale Americii. Versiunea iPhone include o reducere de 2% la fiecare achiziţie, costuri adiţionale, taxe anuale sau internaţionale.

Cardul a fost creat cu ajutorul Goldman Sachs şi MasterCard. Versiunea fizică a cardului este făcută din titaniu şi nu are înscrise cifre sau spaţiu pentru semnătură.

Apple a anunțat și lansarea unei aplicații de știri. Apple News+ va include peste 300 de publicații, printre care Marie Claire, Vogue, New Yorker, Esquire, National Geographic, Rolling Stone, LA Times sau Wall Street Journal.

Abonamentul la această aplicație va fi de 9,99 de dolari și va fi disponibilă în scurt timp în SUA și Canada și ulterior în Europa.

De asemenea, Apple a mai lansat și o nouă platformă de jocuri, Apple Arcade, care oferă 100 de jocuri care nu mai sunt disponibile în altă parte. Apple Arcade va fi disponibilă pentru utilizatorii din 150 de țări din această toamnă. Deocamdată nu a fost anunțat un preț pentru folosirea acestei aplicații.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.