Amendă uriașă pentru un bărbat care a abandonat 7 căței într-o plasă aruncată din mașină

câini abandonați
Foto: IPJ Bihor

Un bărbat din județul Bihor a primit o amendă de 17.000 de lei după ce a abandonat 7 căței într-o plasă pe care a aruncat-o din mașină, a anunțat Poliția Bihor într-un comunicat de presă.

Incidentul s-a petrecut pe 1 mai, când polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au fost sesizați că o persoană a abandonat în fața unui imobil din localitatea Paleu, județul Bihor, 7 pui de câine. Cățeii erau într-o plasă, pe care bărbatul a aruncat-o din autoturism.

Ajunși la fața locului, polițiștii de la protecția animalelor au constatat că puii de câine erau născuți recent. Cățeii au fost salvați de polițiști, fiind duși la un adăpost pentru animale.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat mașina și persoana care a abandonat câinii. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din localitatea Paleu, județul Bihor. În urma unui control la domiciliul bărbatului, polițiștii de la protecția animalelor au descoperit un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație, care era mama puilor abandonați.

Bărbatul a fost amendat cu 12.000 de lei pentru abandonarea celor 7 pui și cu 5.000 de lei pentru nesterilizarea femelei de rasă comună. Abandonul animalelor este contravenție, fapta putând fi sancționată cu amendă de la 6.000 la 12.000 de lei conform Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.