Actorul Horațiu Mălăele are COVID-19 și a fost internat în spital

horațiu mălăele
Sursa: TVR

Horațiu Mălăele, actor la Teatrul Național din București, are COVID-19, relatează Știrile ProTV.

Actorul este internat în acest moment la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș”. Potrivit medicilor, starea sa sa este stabilă.

În seara zilei de vineri actorul ar fi trebuit să se afle la Târgu Jiu, unde urma să joace pe scena teatrului Elvira Godeanu, în piesa “Caramitru, Malăele câte-n lună şi în stele”, mai notează sursa citată.

Teatrele (și cinematografele) s-au redeschis de la 1 septembrie, după ce luni de zile au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Se pot organiza spectacole de teatru, însă în anumite condiții.

„Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50 % din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţe/municipiul Bucureşti este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în hotărârea de Guvern prin care s-a decis redeschiderea sălilor de spectacole.

Prin urmare, între spectatorii prezenți trebuie lăsat un loc liber. De asemenea, membrii publicului trebuie să poarte măști de protecție (actorii nu au această obligație).

În ceea ce privește organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, acestea sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.

„Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție”, se mai arată în hotărârea de Guvern.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.