8 mașini au fost avariate după ce au făcut pană pe autostradă în aceeași groapă nesemnalizată

groapă drum
Foto: odejacob / pixabay.com

Nu mai puțin de 8 mașini au fost avariate în același loc pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu, după ce au făcut pană vineri seara în aceeași groapă nesemnalizată.

Incidentul a fost povestit pe Facebook de Ștefan Florian, unul dintre șoferi.

„8 mașini pană pe aceeași groapă și polițistul îmi zice să sun după platformă (…) Între timp am rămas 4 mașini cu pene pe câte doua roti. Polițiștii au sunat demult pe administratorul drumului (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.) – nu a venit nimeni. Ne-au pregătit declarații prin care putem să dăm în judecata administratorul sau să cerem despăgubiri. Nu știu dacă se va rezolva ceva. De ce scriu? Habar n-am – ca să se știe”, a scris el pe rețeaua de socializare.

Până la urmă, a ajuns cu bine la destinație: „Bună dimineața! A fost un drum lung, groapă în autostradă, pană la doua roți, încă 7 mașini cu pene, povești cu polițiști băieți de treabă care nu ies din limitele protocolului dar care au fost chiar simpatici, 750 lei pentru doua cauciucuri second, 2 ore de somn și iată-ne ajunși lângă Caracal la festivalul de reconstituiri istorice.”

„Eu cred că poliția ar fi trebuit să ia măsuri dinainte pentru că e extrem de periculos să mergi pe o autostradă cu gropi mari, imense și nenumărate. Poliția ar fi trebuit să impună administratorului să repare. Dar ți se spune doar atât: ăsta e protocolul, mai mult nu avem ce face, dați-i dumnevoastră în judecată pe baza hârtiei ce v-o dăm. Știm că să rezolvi asemenea cazuri în România e extrem de greu.

I-aș da în judecata pentru că nu e firesc să se întâmple așa ceva, să pui în pericol viața oamenilor. Nu e vorba neapărat de 750 lei dați pe două cauciucuri second, pe care oricum nu i-am dat eu ci cei care ne-au chemat la acest eveniment, e pentru că noi suntem guvernați de nepăsare, incompetență, las că e bine și asa. Sper să scăpăm într-o buna zi de sentimentul de lehamite că trăim într-o țară frumoasă care are de toate”, a mai spus el.

Foto: odejacob / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.