172 de persoane, evacuate de la metrou: o garnitură s-a umplut de fum. 2 oameni au ajuns la spital | VIDEO

metrou
Sursă: Captură YouTube (Antena 3)

172 de persoane au fost evacuate dintr-o garnitură de metrou care s-a umplut de fum la Piaţa Romană în această dimineață, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Dintre acestea, 25 de persoane au avut nevoie de asistență medicală deoarece au fost expuse la fum sau au avut atacuri de panică. Două persoane au fost duse la Spitalul Floreasca.

Inițial, s-a crezut că este vorba despre un incendiu, însă Metrorex a precizat că a fost o defecțiune la una dintre garnituri, care a dus la degajare de fum.

„Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare si acordare de sprijin în caz de nevoie.

Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia”, a transmis Metrorex într-un comunicat de presă.

După ce s-a întrerupt curentul au intervenit pompierii, iar călătorii au fost evacuați prin tunel.

„Menționăm că pasagerii aflați în trenul defect nu au fost puși în niciun moment în pericol”, susține Metrorex.

Trenul defect plecase din Piața Romană spre Berceni. Trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere.

Circulatia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară acum cu dificultate, iar între stațiile Universitate și Piața Victoriei nu se circulă, mai transmite Metrorex.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.