Operațiunea „Monstrul”. Un pește uriaș a fost prins într-un râu din România

Un pescar român a reușit să prindă un pește uriaș în apele Mureșului. Alături de doi prieteni, Dănuț Dan, preşedinte al Asociaţiei Nautice Independente, a scos din apă un somn de 80 de kilograme, relatează adevarul.ro.

Pescarul s-a chinut 45 de minute ca să îl scoată din râu. Cei 3 arădeni au prins și alți doi somni mai mici: unul de 37 de kilograme și unul de 7 kilograme. Pentru a-i prinde cu undița, pescarii au stat la pescuit timp de două nopți.

„Am avut două nopţi grele. Dar a meritat. Cu cel mare m-am luptat în jur de 45 de minute. Îmi era frică să nu scape. În prima noapte nu a tras nimic, însă în cea de-a doua i-am prins pe toţi trei”, a declarat Dănuţ Dan pentru adevarul.ro.

Captura uriașă de peşte va ajunge pe masa familiei lui Dănuţ şi a prietenilor săi.

Peştele de 80 de kilograme are aproximativ 1,80 metri şi a fost capturat în jurul orei 1 şi 20 de minute.

Pescarul Dan Dănuţ a mai declarat că aceștia nu sunt cei mai mari peşti din Mureş și că în ape s-ar afla şi exemplare mult mai mari.

Anul trecut, un pescar din județul Mehedinți a prins un somn și mai mare, de 90 de kilograme, la Cazanele Dunării. Claudiu Cernea s-a luptat mai bine de două ore pentru a prinde peștele cu o lungime de peste 2 metri și un diametru de un metru.

În trecut, în Dunăre au fost prinși și somni mai mari, de 115 kilograme.

somn mureș
Foto: Dan Dănuț / adevarul.ro
somn mureș
Foto: Dan Dănuț / adevarul.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Vânează pe uscat și trăiește în copaci. Povestea celui mai ciudat pește de pe Pământ

Cum arată atacul peștilor piranha, filmat într-un experiment

A fost descoperit un animal cu o vârstă uriașă. Trăia și pe vremea lui Mihai Viteazul

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.