Cum arată atacul peștilor piranha, filmat într-un experiment

pești piranha
Pești piranha Foto: pt.wikipedia.org

În jurul peștilor piranha s-au dezvoltat adevărate povești și legende legate de apetitul lor neobișnuit și de forța cu care își atacă victimele, iar un bărbat a vrut să facă un experiment inedit.

Peștii sunt recunoscuți pentru voracitatea de care dau dovadă atunci când își atacă victimele, iar în unele zone ale lumii sunt numiți „peștii-diavol”. Nu au nevoie decât de câteva secunde pentru a devora un adversar de câteva ori mai mare decât ei. Pentru că trăiesc în grup datorită mărimii lor reduse, atacul devine imbatabil.

Bărbatul care a vrut să facă un experiment a aruncat mai multe bucăți de carne în mijlocul peștilor piranha, iar în doar câteva secunde, acești au mâncat totul, creând foarte mult zgomot în timp ce se întreceau pentru a nu rămâne nici măcar o bucățică de mâncare.

De altfel, luna trecută, o fetiță de șase ani din Brazilia a murit după ce caiacul în care se afla cu familia s-a răsturnat în apă, iar fetița a căzut chiar în mijlocul peștilor piranha. Oficilii brazilieni au declarat atunci că fetița a fost mâncată de vie de către pești și că nu a avut nicio șansă ca să supraviețuiască. Atacurile asupra oamenilor sunt extrem de rare, dar atunci când se întâmplă, pot deveni mortale.

Videoclipul cu experimentul a devenit foarte cunoscut și a reușit să strângă aproape șapte milioane de vizualizări în numai câteva zile.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai simplu mod de a-ți face un CV online

O garsonieră de 33 de metri pătrați, transformată într-o locuință de vis

Cel mai emoționant proiect fotografic, lansat de un român: „Te iubesc, mamă”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.