Site-ul care te învață să scrii ca Maria Grapini

Zilele acestea a apărut pe internet „Grapinizer”, un site care îți modifică textul, pune virgule în plus și greșeli gramaticale sau elimină spații după semnele de punctuație.

„Grapinizer. Un proiect european. Învăţăm să scrim împreună. Singura unealtă care îţi grapinizează textele”, se arată în prezentarea site-ului. Proiectul online face referire la europarlamentarul Maria Grapini, care a fost taxat de multe ori pentru greșelile de scriere de pe contul său de Facebook. Aceasta s-a scuzat spunând că scrie de multe ori după activitatea din Parlamentul European și este foarte obosită.

„Stați liniștiți, că am fost olimpică la Limba Română. Problema mea este următoarea: eu scriu noaptea, în avion sau în mașină. Cei care nu sunt convinși pot să facă oricând cu mine test de gramatică. Eu am fost un copil bun la învățătură de la clasa I până la facultate. (…) Eu niciodată n-am analizat gramatical un text pus pe Facebook. Facebook-ul a fost inventat pentru altceva, pentru o relaționare, dacă vreți. Problema mea este de ceea ce scriu acolo ca și conținut ”, a declarat Maria Grapini într-un interviu.

După ce zilele trecute le-a urat prietenilor de pe Facebook o „duminecă relaxantă” și a spus că florile „înfrumusețesc” casa, europarlamentarul a primit un mail de la o tânără aboslventă de Jurnalism.

„Sunt foarte pasionată de scris şi aş dori să mă ofer voluntar pentru a mă ocupa de textele postate pe contul dumneavoastră de Facebook. Aşa, presa nu o să mai facă glume pe seama lucrurilor scrise pe contul dumneavoastră”, i-a transmis tânăra, Mariei Grapini.

Însă europarlamentarul a refuzat-o: „Vă mulţumesc mult pentru ofertă. Cred că puteţi să vă dedicaţi timpul pentru o activitate utilă dvs. Eu sunt om politic şi, indiferent ce aş posta, o parte a presei ar găsi ce comenta. Îmi asum. Mult succes în carieră”.

Mai multe detalii despre Grapinizer găsiți AICI

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.