Proiect superb. Ceainărie deschisă în Centrul Vechi, pentru cei defavorizați

Ceainăria socială în Centrul Vechi al Bucureștiului

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a deschis o ceainărie socială, situată în Centrul Vechi al Capitalei, unde vor lucra persoane defavorizate.

Banii strânși din activitatea fitoceainăriei vor fi utilizați pentru crearea de noi structuri de economie socială și generarea de locuri de muncă (50%) și se vor constitui venituri în bugetul local (50%).

Potrivit inițiatorilor proiectului, ceainaria SanThe Fitoceainărie este prima structură de economie socială a municipalității, prin care persoane aparținând grupurilor expuse la risc de marginalizare socială au fost calificate și li s-a oferit un loc de muncă stabil.

Proiectul este cofinanțat de Fondul Social European, prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Ceainaria se află pe strada Lipscani, nr. 104, în spatele bisericii Sf.Gheorghe, iar clienții pot servi ceai, cafea, produse de patiserie, supă, salate și băuturi din fructe proaspete, totul având un preț unic de 8 lei.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, Fitoceainăria Santhe va promova, prin servicii specializate, beneficiile plantelor medicinale, în special a celor autohtone și va putea găzdui evenimente și ateliere pentru părinți și copii, fiind un spațiu destinat nefumătorilor.

În spațiul fitoceainăriei animalele de companie sunt binevenite, având parte de o „tratație” specială și un loc de odihnă în timp ce stăpânii lor savurează un ceai rece sau cald, în funcție de sezon.

Spațiul fitoceainăriei va fi utilizat și în perioadele de cod roșu de caniculă sau ger ca punct de distribuție de apă rece ori ceai cald, dispunând de infrastructura necesară asigurării condițiilor pentru protejarea populației.

În fiecare marți, miercuri și joi, între orele 11.00 – 13.00, la fitoceainărie vor avea loc sesiuni de asistență pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau pentru cele care se află în risc de marginalizare socială, susținute de specialiștii DGASMB, precum și numeroase sesiuni și ateliere destinate grupurilor dezavantajate.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: