Războiul unei bunici cu un mall, povestea care s-a transformat într-un film celebru

Bunica Edith Macefield a ajuns un adevărat simbol FOTO: Vimeo.com
Bunica Edith Macefield a ajuns un adevărat simbol FOTO: Vimeo.com

Un milion de dolari pentru o căsută veche. Atât ar fi primit Edith Macefield, o femeie de 84 de ani din Seattle, SUA, pentru casa ei de la un dezvoltator care avea în plan construirea unui mare mall. Doar că femeia nu a vrut nici în ruptul capului să se mute. Soluția găsită a fost să facă centrul comercial în jurul  casei ei.

După ce s-a răspândit vestea stoicismului femeii în fața buldozerelor, Edith Macefield și casa ei au devenit un simbol și asta a inspirit și filmul de animație „Up”, realizat de Pixar.

Femeia s-a mai bucurat de casa ei încă trei ani. După moartea sa, casa a fost lăsată moștenire unei persoane care de altfel a ajutat la ridicarea mall-ului. Pe acesta îl cheamă Barry Martin, a fost constructorul șef și a ajutat-o pe Edith în ultimii ani de viată, după ce a fost diagnosticată cu cancer pancreatic. Bărbatul a dus-o la medic și pentru această grijă, ea a ales să îl răsplătească lăsându-i moștenirea.

Inițial, bărbatul a vrut să transforme casa într-una memorială, doar că între timp a renunțat la planuri și a vândut casa unei agenții imobiliare.

Imobilul a fost obiectul unor planuri fanteziste ale noilor proprietari care au promis că vor ridica imobilul la zece metri înălțime, ca pe un piedestal. Nu s-a întâmplat asta. În schimb, au scos casa la licitație, cu suma de 170.000 de dolari. Și este încă disponibilă.

1060654499

1060654525SURSA FOTO: mymodernmet.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Propunere în Parlament: Hipermarketurile ar putea fi închise în weekend

Ocazie unică! Locuri de muncă în agricultură, în Canada
Imagini pentru întreaga omenire: Cum arată asfințitul pe Marte
Sătul de singurătate, un bărbat își dorește să fie adoptat

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.