Povestea adolescentului care face mii de euro după ce și-a lansat prima afacere la 12 ani

mohammed ali
Mohammed Ali a învățat singur să programeze. Foto: mohammedali.info

Mohammed Ali este un tânăr antreprenor din Marea Britanie care la vârsta de 12 ani și-a lansat propriul său joc pe calculator, relatează metro.co.uk.

Pe atunci, băiatul jucase mai toate jocurile pe care le găsise online și deja se plictisise să termine jocurile altora. Așa că a decis să își facă propriul joc. A petrecut ore nesfârșite pe YouTube ascultând tutoriale și a citit cărți despre programare.

„Obișnuiam să joc o mulțime de jocuri online. În 2012 chiar m-am plictisit și am început să mă gândesc mult la felul în care este făcut un joc. Călătoria a început în dormitorul meu și m-am uitat la filmulețe pe YouTube ca să învăț programare Java”, a povestit băiatul pentru metro.co.uk.

După ce a învățat programare în limbajul Java, a investit în cărți care l-au învățat cum se dezvoltă un joc.

În 2012, chiar înainte de a împlini 13 ani, a creat jocul Project 2006, pe care îl putea juca oricine plătea un abonament lunar de 5,99 lire sterline. În primele luni de la lansare jocul a strâns peste 3.000 de abonați.

„Feedback-ul la primul meu joc, Project 2006, a fost uluitor! Am avut peste 100.000 de afișări pe site și peste 3.000 de membri înregistrați în primele luni”, a povestit Mohammed.

mohammed ali
Deși are numai 15 ani, Mohammed Ali are propria afacere. Foto: Mohammed Ali Instagram
mohammed ali
Mohammed Ali și familia sa. Foto: Mohammed Ali Instagram

Ulterior, băiatul a decis să înceapă și alte proiecte. Și-a lansat propria afacere de dezvoltare de site-uri, iar acum cere 600 de lire sterline pe proiect (aproximativ 770 de euro). Mohammed gândește ca un antreprenor și își dorește să investească o parte banii rezultați în dezvoltarea unei aplicații la care lucrează în prezent.

Adolescentul nu se gândește numai la succes, ci vrea și să îi ajute pe oamenii sărmani: „Sursa mea de inspirație este Bill Gates. Nu doar că a făcut o groază de bani cu Microsoft, dar le-a și dat foarte mulți bani săracilor. Și eu vreau să fac același lucru”.

Mohammed care acum 15 ani și învață la Batley Grammar School din West Yorkshire, Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locul de muncă plătit cu 400.000 de dolari pe an pe care nu-l vrea nimeni
De ce literele F și J de pe orice tastatură au o liniuță sub ele
Cele mai frumoase alei din lume pe timp de primăvară. 10 imagini superbe

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.