Cele mai frumoase alei din lume pe timp de primăvară. 10 imagini superbe

De la alei străjuite de cireși încărcați de flori roz la drumuri pietruite și înguste acoperite de bolți înverzite, primăvara poate să schimbe radical orice peisaj, transformându-l dintr-o priveliște obișnuită sau chiar anostă într-o explozie de viață și de frumusețe.

Deoarece tocmai a început un nou anotimp, publicația brightside.me a alcătuit o listă cu câteva dintre cele mai frumoase alei din lume pe timp de primăvară.

În Japonia există chiar o tradiție națională numită „hanami”, care înseamnă „privitul florilor”: oamenii merg în natură pentru a vedea cireșii înfloriți.

În această țară, cireștii înfloresc de la sfârșitul lunii martie până la început de mai. În fiecare an, institutul de meteorologie din Japonia transmite și o prognoză referitoare la perioada în care cireșii vor începe să înflorească. Prognoza este urmărită cu atenție de cei care vor să se bucure de hanami deoarece florile țin numai o săptămână sau două.

În acest interval, japonezii organizează mici picnicuri sau petreceri în aer liber, chiar sub bolțile înflorite ale cireșilor, atât ziua, cât și pe timpul nopții.

Printre cele mai frumoase drumuri din lume pe timp de primăvară se numără alei din Stockholm (Suedia), din Positano (Italia), Nafplio (Grecia), Brisbane (Australia), Lesbos (Grecia), din Jerez (Spania) sau din Japonia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locul de muncă plătit cu 400.000 de dolari pe an pe care nu-l vrea nimeni
15 imagini uimitoare cu oameni care s-au îmbrăcat întâmplător precum obiectele din jur
Orașul unde 80% dintre locuitori trăiesc sub pământ