Parlamentarii au decis: 19 noiembrie va fi Ziua Bărbatului!

angajarea răspunderii guvernului parlament
Foto: cdep.ro

Deputații au adoptat ieri un proiect de lege care declară ziua de 19 noiembrie drept Ziua bărbatului, în timp ce 8 martie va fi Ziua femeii.

Raportul Comisiei pentru egalitate de șanse are ca scop eliminarea discriminării dintre femei și bărbați, dar și creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională.

Astfel, deputații vor să îmbunătățească, prin aceste două sărbători, relațiile dintre sexe și de a evidenția realizările și contribuțiile lor la comunitate, familie și căsătorie.

Documentul votat de deputați cu 204 de voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi 63 de abţineri susține că Ziua femeii nu trebuie confundată cu Ziua mamei, iar Ziua bărbatului nu este același lucru cu Ziua tatălui.

Nu toți deputații sunt de acord cu această inițiativă.

„Cred că mulţi din această sală ştiu că 8 martie e o zi sfântă pentru cei cu care ne întâlnim şi cu care trăim, drept pentru care cred că este de prisos să dăm noi o lege ca ziua femeii să fie 8 martie, este legea sfântă în sufletul fiecăruia şi o simţim ca atare. În ceea ce mă priveşte, nu am nevoie de recompensă pentru 19 noiembrie, sper să o primesc fără un temei legal”, a precizat Petre Daea, deputat PSD, citat de jurnalul.ro.

Proiectul de lege, care fusese respins de Senat, are însă mulți susținători în Camera Deputaților, care este for decizional.

„În cultura modernă se face referire şi se atrage atenţia de foarte multe ori asupra unor probleme specifice ale bărbaţilor, asupra unor boli specifice ale bărbaţilor şi, mai nou, vorbim şi despre unele probleme la locul de muncă, despre unele profesii care devin feminizate şi eu consider că ziua de 19 noiembrie va fi un moment prielnic să discutăm despre aceste subiecte”, a explicat Molnar Szolt (UDMR).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Amenințare pentru PSD și PNL. Tinerii care au studiat afară și-au făcut partid
Locuri de muncă la Lidl, în 2016. Ce salarii oferă germanii
Cele mai frumoase 30 de orașele din Europa. O destinație din România, printre ele