Paravion, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, intră în insolvență

plaja maho paravion insolvență
Un avion trece pe deasupra plajei Maho din insula Saint Martin. Foto: Captură video Paul Luning via Instagram

Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, intră în insolvență, anunță profit.ro.

Paravion, care deține și portalul turistic Bavul.com din Turcia, a avut foarte mult de suferit din cauza situației politice și economice din Turcia. Din acest motiv, compania a înregistrat pierderi de milioane de euro.

În ultimul an, vânzările de bilete au scăzut foarte mult din cauza problemelor de securitate din această țară.

Potrivit profit.ro, portalul Bavul va fi închis, iar compania Paravion va intra în reorganizare. Compania a transmis că activitatea agenției de turism nu va fi afectată, iar turiștii vor putea face în continuare rezervări de bilete de avion, cazare și achiziții de vacanțe pe paravion.ro.

Site-ul paravion.ro vinde nu doar bilete de avion, ci și city break-uri, circuite turistice și vacanțe la mare în diferite țări din lume (Turcia, Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Croația, Israel, Cipru etc).

De asemenea, pe siteul companiei turiștii pot face rezervări la peste 300.000 de hoteluri și unități de cazare din întreaga lume.

Paravion.ro s-a lansat în anul 2005, fiind primul site de rezervări de bilete de avion 100% online din România. În 2016, prin acest site s-au achiziționat online peste 440.000 de bilete de avion.  Clienții companiei pot plăti biletele de avion și pachetele turistice în rate fixe, fără dobândă, prin cardurile de rate StarBT și BRD Finance.

Agenția de turism a încheiat o poliță de asigurare în cazul insolvabilității sau a falimentului cu societatea Omniasig.

paravion insolvență

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.