Experiment social. Cât de ușor poate fi ademenit un copil în parc de un necunoscut

experiment social
Experiment social Foto: Captură TV

Nimic nu poate fi mai îngrijorător pentru părinții care își duc copiii în parc sau în alte locuri publice decât să constate că cei mici nu mai sunt în preajma lor și nu răspund la chemarea lor, iar un experiment social demonstrează cât de vulnerabili sunt copiii în fața unui necunoscut.

Joey Salads este celebru pentru farsele pe care le postează pe YouTube și s-a gândit la un experiment social care le-a dat de gândit multor părinți din lumea întreagă.

Experimentul său social a avut loc într-un parc din SUA, unde părinții obișnuiesc să își scoată copiii la aer liber.

Salads s-a dus la mai mulți părinți și le-a cerut permisiunea acestora de a se apropia de copiii lor și de a vedea cum reacționează cei mici în fața unui necunoscut. Părinții au acceptat provocarea făcută de Salads, convinși fiind că nimic nu se poate întâmpla.

Ei i-au spus realizatorului experimentului că și-au instruit copiii în repetate rânduri să nu vorbească cu persoane străine și să nu accepte lucruri de la acestea, așa că au stat liniștiți și au urmărit întâlnirea dintre Salads și copiii lor.

Cu ajutorul unui cățeluș, Salads a reușit să îi ademenească pe toți copiii participanți la experiment. După ce i-a salutat și i-a întrebat dacă le plac cățelușii, Salads le-a propus copiilor să meargă cu el și să le arate și alți cățeluși. Copiii au acceptat, spre surprinderea și șocul părinților, care nu credeau nicio secundă că ar putea rămâne fără copiii lor astfel.


Recomandările editorilor GreatNews:

Tradiția revine în forță. Casă-muzeu superbă, inaugurată în Țara Oașului
Portret de familie. Când tatăl stă în capul mesei, iar copilul sub ea
Muzeu roman, înființat cu fonduri europene
Spital pentru copii, renovat cu ajutorul voluntarilor

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.