EXCLUSIV Povestea domnului Epaminonda. Un salvator de vieți, devenit ucigaș și sinucigaș

Omul care l-a ucis pe fostul secretar adjunct al PNL, Mihail Bălășescu, a avut ani la rând o meserie de salvator, arată documentele descoperite de greatnews.ro.

Cartea de muncă a lui George Adrian Epaminonda Burchel, bărbatul care l-a ucis pe politicianul Mihail Bălășescu și apoi s-a sinucis, a ajuns pe piața de vechituri din București încă dinainte de moartea sa. Documentul arată cariera bărbatului, un om cu o educație modestă, ajuns peste noapte socru de politician.

George Burchel (menționat și ca Burghel, în unele documente) s-a născut în 1956, fiind cu doar 12 ani mai în vârstă decât fostul său ginere, Mihail Bălășescu. La doi ani după ce a terminat armata, Burchel, absolvent de 10 clase, a fost angajat ca pompier, la teatrul bucureștean „Ion Creangă”, unde a activat între 1979 și 1981.

A demisionat și, un an mai târziu, a fost angajat ca muncitor necalificat la Clubul Sportiv Olimpia, din București. Peste încă un an, a devenit amenajator de baze sportive, la același club, funcție pe care a rămas până în 1988, când a ales să se întoarcă la vechea meserie, cea de pompier, la Fabrica de Pielărie și Încălțăminte Flacăra Roșie.

În 1988, pe 10 august, se naște primul său copil, Ana-Maria, cea care avea să devină a patra soție a lui Mihail Bălășescu. Se căsătorește cu mama Anei la jumătate de an după nașterea fiicei, în ianuarie 1989. Revoluția îl prinde tot la fabrica Flacăra Roșie. Bărbatul își găsește rapid de lucr

George-Adrian Epaminonda Burchel, la vârsta de 19 ani, când a fost încorporat
George-Adrian Epaminonda Burchel, la vârsta de 19 ani, când a fost încorporat

u după 1990. În luna iunie a acelui an, se angajează la ITHR București (Întreprinderea de Turism, Hoteluri și Restaurante), tot ca pompier.

Rezistă aici doar doi ani și se angajează apoi la Ravel International, ca primitor-distribuitor de marfă. În 1994, soția Gabriela dă naștere celui de-al doilea copil, tot o fată, Anca Diana.

Tot doi ani stă și la Ravel, pentru a se angaja, în 1995, la Federalcoop, ca muncitor necalificat.

După trei ani și jumătate, părăsește Federalcoop și se angajează la TOMINVEST Trading, pe un salariu de aproape trei ori mai mare. Aici, este numit gestionar.

După doar jumătate de an, Burchel își găsește un loc de muncă mai bine plătit la Sani Serv Grup, dar pe o poziție de bază, cea de lucrător comercial. După alți doi ani, pleacă la altă firmă, Sanotechnik, la care activează până în 2008.

În 2012, fiica cea mare a lui Burchel, Ana-Maria, se căsătorește cu fostul secretar general adjunct al PNL, Mihail Bălășescu. Tatăl, se pare, nu privește cu ochi buni căsătoria, mai ales din cauza trecutului controversat al lui Bălășescu. Fostul om politic a devenit cunoscut publicului nu atât pentru activitatea sa profesională, cât  pentru unele picanterii din viața intimă. În 2010, cu doi ani înainte de căsătoria cu Ana-Maria, Bălășescu s-a lăudat, într-o discuție care avea să fie făcută publică, că a întreținut relații sexuale „cu o femeie frumoasă” chiar pe canapeaua lui Crin Antonescu, șeful său de la acea vreme. Scandalul „canapeaua” avea să îi însoțească cariera și să i-o îngroape, în mare măsură.

Uciderea lui Mihail Bălășescu. Firul evenimentelor

Mihail Bălășescu, secretar general adjunct al PNL în perioada în care partidul era condus de Crin Antonescu, a fost găsit mort vineri, 4 septembrie 2015. Anchetatorii l-au descoperit pe Bălășescu (47 de ani) într-un apartament din orașul Bragadiru și au stabilit că acesta a fost ucis prin strangulare. Fostul om politic a fost lovit cu o vază și a fost sugrumat cu cinci coliere din material plastic.

Anchetatorii au stabilit rapid că principalul suspect este fostul socru al lui Bălășescu, tatăl celei de-a patra soții a liberalului. Acesta ar fi lăsat, unei rude, un bilet în care anunța că îl va ucide pe Bălășescu și apoi nu va mai fi de găsit.

Bălășescu și Ana Maria Burchel s-au căsătorit în 2012, când femeia avea doar 24 de ani, iar politianul – 44. La doar câteva zile după nuntă, politicianul a acuzat-o de adulter.

„Ea a invocat că nu ar fi adevărat, că doar stătea de vorbă”, spune fosta avocată a lui Bălășescu, Lidia Cernătescu.

Și soția a avut multe să îi reproșeze lui Bălășescu. „După nu

Mihail Bălășescu a avut patru soții, dar nu a ratat ocazia de a sta și lângă alte femei frumoase. Cum s-a întâmplat în această imagine, postată de un club vâlcean în octombrie 2011. "Era în interes de Partid", a comentat la acea vreme, distrat, omul politic. Foto: Facebook
Mihail Bălășescu a avut patru soții, dar nu a ratat ocazia de a sta și lângă alte femei frumoase. Cum s-a întâmplat în această imagine, postată de un club vâlcean în octombrie 2011. „Era în interes de Partid”, a comentat la acea vreme, distrat, omul politic. Foto: Facebook

ntă, au început certurile din ce în ce mai aprinse. Se purta cu mine ca și cum eram un obiect, eram proprietatea lui. Asta mi-a și spus dupa ce ne-am căsătorit. A început să mă jignească, să se poarte violent cu mine”, a declarat Ana Maria Burchel, după divorț.

Divorțul s-a produs, urmat de procesul de partaj. „Ana nu voia să împartă cu el niciun bun. S-a ajuns până la o husă de telefon și niște piciorușe pentru mașina de spălat, pe care instanța ar fi trebuit să le împartă”, a completat avocata, pentru stirileprotv.ro. Principalul motiv de dispută a fost însă o mașină, câștigată de Bălășescu la partaj, dar condusă de socrul acestuia, tatăl Anei. Fosta soție, Ana Maria, a adăugat că a fost amenințată de mai multe ori de fostul soț. A făcut chiar și o plângere la Parchet, dar a renunțat apoi la ea.

Socrul, George-Adrian Epaminonda Burchel, l-a sunat pe Bălășescu pe 30 august, 31 august și pe 1 septembrie 2015, potrivit avocatei Cernătescu. Burchel i-a spus politicianului că s-a certat cu fetele sale și că vrea să returneze mașina. Deși sfătuit de avocată să nu meargă la întâlnire, Bălășescu a mers la întâlnirea cu fostul socru și a fost ucis.

Socrul a fost găsit câteva zile mai târziu, spânzurat, într-o pădure din Bucegi, din apropiere de Bușteni. Bărbatul abia împlinise 59 de ani.

Ciudatul nume Epaminonda

Epaminonda – un prenume rarisim în România, poate chiar unic – este un nume cu origini grecești. Numele derivă de la Epaminondas, un general care a trăit în Teba, în secolul IV î.Hr. Acesta a contribuit decisiv la transformarea orașului, trupele conduse de el reușind, în bătălia de la Leuctra (371 î.Hr) să înlăture dominația spartană asupra Tebei și să transforme orașul într-un adevărat centru de putere al Greciei antice.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă la Lidl, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile
Un politician din Irlanda: M-am simțit ca un idiot, România e o țară minunată!
O lecție pentru „aleșii” României! Cei mai modești oameni politici din lume
Omul care a călătorit în toate cele 198 de țări de pe Pământ: Vizitați România!

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.