Un politician din Irlanda: M-am simțit ca un idiot, România e o țară minunată!

Andrew McGuinnes (dreapta), alături de organizatorul Festivalului Celtic FOTO: Bogdan Rusu/via adevarul.ro
Andrew McGuinnes (dreapta), alături de organizatorul Festivalului Celtic FOTO: Bogdan Rusu/via adevarul.ro

Andrew McGuinness, fostul primar al orașului irlandez Kilkenny, a venit în România să participe la Festivalul Celtic, ce a avut loc în orașul Beclean în luna iunie. Nu a stat la hotel, ci acasă la o familie de români, care s-a stabilit de multă vreme în orașul irlandez.

Potrivit adevarul.ro, săptămâna trecută, McGuinness a scris într-un ziar local din orașul pe care l-a condus despre experiența pe care a avut-o în România.

„Am acceptat să călătoresc în România şi să iau parte, în calitate de muzician, la Festivalul Celtic din Beclean, în nord-estul Transilvaniei. Nu am mai fost până atunci în România, nu ştiam nimic despre zonă sau despre festival şi nu ştiam la ce ce să mă aştept, dar am profitat de această oportunitate. Când le-am spus oamenilor că vreau să merg în România pentru câteva zile, aceştia au fost surprinşi şi în unele cazuri puţin şocaţi. De ce ai merge acolo, au întrebat, de parcă era vorba despre o zonă în plin război”, a scris McGuinness, potrivit adevarul.ro.

Acesta a mai spus că mulți își imaginează că în România sunt foarte mulți cerșetări, iar peisajul e dominat de blocurile comuniste.

„Acele blocuri comuniste sunt înconjurate de clădiri cu cea mai frumoasă arhitectură românească şi ungurească, care combină elemente romantice cu cele neoclasice. Când treci pe lângă aceste clădiri şi vezi cum oraşele sunt înconjurate cu întinderi de iarbă şi munţi care-ţi taie răsuflare şi pe care le găseşti cu greu aici, realizezi că România pe care ezitai să o vizitezi nu seamănă cu ce ai găsit. (…) M-am simţit ca un idiot pentru că m-am aşteptat la ce e mai rău. România este o ţară minunată plină de istorie, cultură, mâncare delicioasă şi cel mai important, cu cei mai prietenoşi oameni pe care i-am întâlnit”, a mai spus irlandezul.

În închierea articolului său despre România, Andrew McGuinness îi îndeamnă pe toți să viziteze țara noastră: „Sunt atâtea lucruri pe care aş vrea să împărtăşesc despre experienţa mea, încât cel mai bun lucru pe care pot să îl fac e să vă sfătuiesc să mergeţi şi să vizitaţi România şi să le descoperiţi singur. Nu veţi regreta. Călăriţi cu mintea deschisă şi veţi fi plăcut surprinşi”, și-a încheiat Andrew McGuinness articolul, potrivit adevarul.ro.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O lecție pentru „aleșii” României! Cei mai modești oameni politici din lume
Omul care a călătorit în toate cele 198 de țări de pe Pământ: Vizitați România!
Fenomen astronomic extrem de rar, vizibil în weekend din România. E o premieră după 33 de ani
Manevră ca în filmele cu mafioți. Singura reacție a Poliției Române: amendă de 210 lei VIDEO
Între timp, în Olanda: Microbuzele fără șofer încep să circule pe străzi
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Anglia și Olanda. Salariile ajung la 4.900 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.