Zece medalii pentru elevii romani la un important concurs internațional

Elevii români au avut o evoluție excelentă la a 23-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada 2016.

La concursul din acest an, găzduit de Yakutsk, oraș din Federația Rusă, elevii români au fost premiați la toate cele patru discipline din concurs: matematică, informatică, fizică și chimie.

Elevii din România au obținut două medalii de aur, șapte medalii de argint, o medalie de bronz și o mențiune, scrie edu.ro.

Elevii români au cucerit, la Informatică, o medalie de aur — Andrei Costin Oncescu, două de argint — Alexandru Petrescu și Bogdan Cristian Crețu și o mențiune specială — Laura Georgescu.

Anca Drăgulescu și Petru Cotruț au cucerit două medalii de argint la Fizică, iar la Matematică, Lenca Cuturela a obținut medalia de aur, în timp ce Andrei Ghigheci a obținut argintul.

La ultima probă din competiție, la Chimie, elevii români au obținut două medalii de argint — Ana Leonescu și Tudor Cozma și una de bronz — Daniel Ungureanu.

Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică: Anca Drăgulescu, Laura Georgescu, Petru Cotruț, Lenca Cuturela și Daniel Ungureanu.

La ediţia din acest an au participat peste 150 de elevi din 6 ţări.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Unic în Europa. Lacul din România care își schimbă culoarea
Se deschide primul hotel plutitor din România. Un loc exotic unde te simți ca-n Maldive
Un oraș din România, promovat pentru farmecul său de o publicație străină cu milioane de cititori