Washington Post: Rusia ar putea capitula în câteva săptămâni

FOTO: Ukraine Weapons Tracker/Twitter.com
FOTO: Ukraine Weapons Tracker/Twitter.com

Armata lui Putin ar putea fi forțată să renunțe la toate teritoriile pe care le-a ocupat în Ucraina, potrivit unei surse din serviciile de informații americane, transmit jurnaliștii de la  The Washington Post.

În articol sunt citați reprezentanți ai cercurilor de informații din SUA, care spun că „Rusia are probleme, și-a arătat slăbiciunea și acum întrebarea este cum vor reacționa rușii la toate aceste evenimente”.

Surse din serviciile de informații, care au dorit să-și păstreze anonimatul, spun că ucrainenii i-ar putea scoate pe ruși din țară în următoarele săptămâni.

Între timp, ucrainenii spun că nu vor să negocieze cu rușii. Într-un interviu acordat RBC-Ucraina, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba a afirmat că Ucraina nu va fi niciodată de acord să negocieze.

Pe fondul recentelor succese ale contraofensivei ucrainene, Moscova a menționat încă o dată „negocieri” – dar, după cum subliniază oficialii ruși de rang înalt, acestea nu pot avea loc decât prin îndeplinirea „cererilor” țării agresoare.