VIDEO. Prafurile din care se fac icrele și crenvurștii din comerț

O rețetă din anii `60 de crenvurști arăta că la o sută de kilograme de carne se foloseau 70 de kilograme de carne de pui calitatea I, 30 de kilograme de slănină, 50 de grame de piper, 30 de grame de nucșoară, boia și usturoi. Toate ingredientele se amestecau, se tocau, iar pasta era introdusă în mațe de ovine.

V-ați întrebat din ce se fac crenvurștii ieftini de astăzi, pe care îi găsim în magazine? De obicei se folosește carnea ce rămâne pe oasele de pui după îndepărtarea bucăților mari.

Se combină cu apă și rezultă o pastă, care va semăna la culoare și la gust cu ceea ce găsim în galantare abia după ce sunt adăugați coloranți, conservanți și arome, adică E-uri.

Jurnaliștii de la emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”, de la Digi24, l-au provocat pe colegul lor bucătar, Marius Todosiei, să prepare niște crenvurști folosind ingredientele folosite în marile fabrici producătoare de mezeluri.

De asemenea, Marius Todosiei a fost provocat să facă și icre, care, la fel ca în cazul crenvurștilor, conțin foarte mulți aditivi. De asemenea, acesta a arătat cât de simplu poți face la tine acasă o porție sănătoasă de icre.