Un român, luat ostatic de rebeli islamiști

navă cargo
Foto: papazachariasa / pixabay.com

O navă din Marea Roșie a fost capturată de rebeli. Se pare că la bord se află și un român, a informat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

La data de 19 noiembrie, nava Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roșie, a fost capturată de către milițiile Houthi și dusă lângă coasta statului Yemen.

Din informațiile inițiale, printre membrii echipajului s-ar afla și un cetățean român, a transmis MAE.

Din dispoziția ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de Criză Interinstituțională, fiind demarate procedurile standard pentru astfel de cazuri care implică cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Celula de Criză Interinstituțională, în cooperare și coordonare cu celelalte autorități române cu atribuții în materie și în strânsă legătură cu alți parteneri internaționali, continuă să monitorizeze cu maximă atenție situația și întreprinde demersuri în vederea soluționării acesteia, a mai transmis MAE.

Mișcarea Houthi („Susținătorii lui Dumnezeu”) este o organizație politică și militară care s-a desprins din guvernul din Yemen în anii ’90.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.