Un primar din Sicilia dă case gratis. Trebuie să îndeplinești o condiție

FOTO: Tama66/Pixabay.com
FOTO: Tama66/Pixabay.com

Un primar sicilian are o ofertă greu de refuzat: oferă case gratuit tuturor doritorilor. Evident, există și o condiție pentru a te muta în Gangi, orășelul din apropierea munților Madonie.

Îți poți lua o casă aici, însă dacă vrei să devii proprietar cu acte în regulă trebuie să te obligi că o restaurezi în termen de patru ani. Costurile nu sunt chiar mici, mai ales că locuințele sunt din secolul al XIII-lea și nu sunt într-o stare prea bună.

Până acum au fost date gratuit în jur de 100 de case, iar proprietarii au fost chiar și sicilieni din orașele învecinate, italieni care au vrut să-și petreacă weekend-urile în liniște.

„În mentalitatea siciliană, Gangi era considerat mult prea departe de mare, deci neatractiv pentru turiști”, a povestit primarul Giuseppe Ferrarello, citat de The New York Times.

În anii `50, orășelul sicilian avea o populație de aproximativ 16.000 de locuitori, însă astăzi, din cauza migrației, a ajuns la doar 7.000 de suflete.

Mulți au plecat spre zone din țară mai prospere din punct de vedere economic, alții, la la fel de numeroși, au plecat în Statele Unite.

FOTO: Tama66/Pixabay.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.