Un pompier a oprit un concert și a fost declarat erou

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Plutonierul major Cătălin Buțurcă lucrează de 13 ani ca pompier. Vineri seara a luat decizia să întrerupă concertul Carla`s Dream dintr-un mall din Piatra Neamț.

A început să se îngrijoreze după ce a văzut că tot mai mulți spectatori care se strângeau pe holul magazinului au început să se înghesuie.

„Abia am ajuns îmbrăcat în uniformă la scenă, iar printre adulți am văzut foarte mulți copii de la 5-7-8 ani, nu se vedeau de adulți, erau pur și simplu striviți”, a declarat Cătălin Buțurcă, pentru Digi24.

A sunat la dispeceratul ISU Neamț și a cerut ca unul dintre șefii săi să vină la locul concertului. Între timp a luat decizia să oprească evenimentul.

„Nici n-am apucat să ajung pe scenă că deja a leșinată altă persoană, deja eram depășiți de situație. Într-un minut au fost trei persoane cu probleme”, a mai spus Cătălin Buțurcă.

Pompierul a fost propus pentru avansare de superiorii săi. „Am propus recompensarea și înaintarea în gradul următor în mod excepțional a plutonierului major Cătălin Buțurcă, comandantul echipajului”, a declarat șeful ISU Neamț, colonelul Ioan Nițică.

Nouă oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar patru au ajuns la spital, după concertul de vineri seară. Solistul trupei Carla`s Dream a fost cel care a anunțat că se încheie concertul mai devreme.

„Concertul s-a încheiat aici. Mall-ul acesta… Băieţi, ieşim, serios! Noi nu mai cântăm. Noi nu mai cântăm, nu se poate, sincer, e prea cald! Condiţii de concert aici nu sunt, nici pentru noi, nici pentru voi. Mai ales pentru voi şi mai ales că sunt copii”, a spus solistul formației.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.