Un oraș din România, lăudat în presa străină pentru arhitectura sa „magnifică”

Rezultate BAC 2016 Cluj-Napoca. Foto: Mihail Onaca (Instagram)
Cluj-Napoca. Foto: Mihail Onaca (Instagram)

Într-un articol dedicat orașului Cluj-Napoca din România, publicația britanică „The Guardian” prezintă mai multe fotografii cu fațade și interioare frumoase ale unor clădiri istorice din acest oraș.

Fotografiile sunt realizate de Mihail Onaca, un tânăr actor și fotograf român care cutreieră străzile din Cluj-Napoca în căutarea unor cadre care să surprindă ceva din atmosfera acestui oraș cu un patrimoniu foarte bogat.

„Cluj-Napoca este capitala neoficială a Transilvaniei, iar Mihail Onaca se plimbă pe străzile sale pentru a surprinde ferestrele și porțile magnifice din acest oraș al României”, scrie „The Guardian”.

În vârstă de 27 de ani, Mihail Onaca locuiește în Cluj-Napoca și este actor de teatru și fotograf.

„Poate că orașul Cluj-Napoca nu este tocmai decorul perfect pentru un film despre Dracula, așa cum cred mulți oameni, însă este cu siguranță o bijuterie a Transilvaniei”, a explicat Mihail Onaca pentru sursa citată.

“Acest oraș este un amestec superb de arhitectură medievală, renascentistă, barocă și modernă, ceea ce îl face foarte interesant pentru cei care vor să se plimbe pe jos pe străzile sale. Este imposibil să mergi prin acest oraș fără să observi diversitatea uriașă a ferestrelor și a porților sale frumoase”, a mai spus tânărul.

mihai onaca
Mihai Onaca. Foto: Instagram

Mihail fotografiază constant și alte peisaje urbane din Cluj-Napoca, în special orașul vechi, micile străduțe pietruite și piețele largi ale orașului.

Prin fotografiile sale tânărul speră că va reuși să conserve ceva din frumusețea orașului: „Mă tem că ne pierdem simțul estetic. Clădiri cu arhitectură minunată sunt uitate sau înlocuite. Fotografia este modul meu de a le păstra”.

Sfatul lui Mihail pentru turiștii care ajung în Cluj-Napoca este să viziteze orașul pe îndelete și să se uite bine în jur pentru a observa arhitectura frumoasă.

These days I am embracing the art of slowing down. #cluj

A photo posted by Mihail Onaca (@mihailonaca) on

Walk against the current. #strideby

A photo posted by Mihail Onaca (@mihailonaca) on

 

Found a white corner in Cluj • you don’t see this too often ◻️ #cluj

A photo posted by Mihail Onaca (@mihailonaca) on

Secret garden

A photo posted by Mihail Onaca (@mihailonaca) on

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un loc spectaculos din România, lăudat în presa străină: „Uitați de Disney!”
Descriere superbă a unui oraș din România în presa străină. E comparat cu New York și Berlin
Două sate de poveste care au case cu pereții pictați. Unul e din România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.