Un bărbat a ajuns la un pas de moarte după ce a adormit la soare. A fost intubat și dus la terapie intensivă

radu țincu
Medicul Radu Țincu. Foto: Captură Digi 24

Un bărbat a ajuns în stare gravă la Spitalul Floreasca din București, după ce a adormit la soare, a povestit medicul Radu Țincu într-o emisiune la postul de televiziune Digi 24.

„Foarte mulți ajung la spital în această perioadă din cauza expunerii la căldură. Am avut pentru prima oară în acest an un pacient care a venit cu șoc termic, a adormit la soare, și a venit cu 42 de grade, la un pas de deces, a fost intubat, ventilat și adus la terapie intensivă. Am reușit să-l salvăm și să scădem temperatura corpului”, a povestit doctorul.

Medicul a mai spus că oamenii trebuie să aibă mare grijă cu expunerea la soare pentru perioade mari de timp, deoarece temperatura corpului crește rapid și „ne supraîncălzim”.

Cea mai mare temperatură din România

Cea mai mare temperatură din lume

Județele Olt, Dolj și Teleorman se află astăzi sub cod portocaliu de caniculă. Aici, temperaturile maxime vor ajunge până la 38-39 de grade.

Iar jumătatea de sud a țării se află sub cod galben de caniculă. Valul de căldură se va menține în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Temperaturile maxime din aceste regiuni se vor situa în general între 33 și 37 de grade, a anunțat ANM.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.