TOP 10 trucuri de machiaj uşor de pus în aplicare

Poţi realiza foarte uşor un machiaj de zi sau de ocazie acasă, însă este important să respecţi câteva reguli esenţiale de make-up. Cel mai important este să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de ten. Un fond de ten pentru ten uscat nu se va potrivi prea bine unui ten foarte gras, iar acest lucru îţi poate strica machiajul.

De asemenea, este important să pregăteşti pielea înainte de a aplica machiajul. Curăţarea şi hidratarea sunt doi paşi esenţiali ai unei rutine de skin care, peste care nu trebuie să sari.

Descoperă TOP 10 trucuri de machiaj uşor de pus în practică:

Alege cu atenţie nuanţa fondului de ten

Un fond de ten potrivit pentru pielea ta este esenţial dacă îţi doreşti un machiaj fără cusur. De aceea, este foarte important să testezi fondul de ten înainte de a-l cumpăra. Nu testa produsul pe mână, ci mai degrabă încearcă să îl aplici pe linia mandibulei, pentru a vedea cât de bine se potriveşte cu tenul tău. Nu ar trebui că diferenţa dintre pielea feţei şi a gâtului să fie sesizabilă atunci când porţi machiaj.

Vestea bună este că există o mulţime de produse pentru ten cu o gamă largă de nuanţe, la preţuri accesibile. Poţi opta pentru un fond de ten Maybelline, Rimmel sau L’oreal, dacă îţi doreşti variante accesibile, de calitate înaltă.

Pregăteşte corect tenul

Pregătirea tenului este un must dacă vrei ca machiajul să se aşeze frumos pe ten. Cum pregăteşti corect tenul? Ei bine, o rutină de skin care adecvată pielii tale este suficientă. Foloseşte un produs de curăţare, o cremă hidratantă, dar şi un SPF care nu îţi afectează machiajul.

Hidratarea se număra printre cele mai importante lucruri când vine vorba de make-up. Machiajul va arăta minunat pe un ten hidratat corect.

Investeşte în produse de calitate

Calitatea produselor de make-up dictează felul în care va arăta machiajul tău. Astfel, este o idee bună să alegi produse cu ingrediente prietenoase cu pielea şi cu o formulă atent studiată de către specialişti. Există o mulţime de produse de make-up calitative la preţuri accesibile, iar pentru a le descoperi poţi să urmăreşti recomandările make-up artiştilor renumiţi.

Testează produse multifuncţionale

Dacă nu îţi place să petreci prea mult timp în faţa oglinzii pentru un make-up fără cusur, atunci poţi încerca produse multifuncţionale. Acestea se pot folosi pentru mai multe zone ale feţei. Spre exemplu, vei găsi produse colorate ce se pot folosi atât că blush, cât şi că ruj sau că fard de pleoape. Acestea fie vin sub formă de stick, fie sub formă de cremă.

Renunţă la machiajul cu efect de mască

Un machiaj reuşit nu trebuie să arate ca o mască pe faţa ta. Cum poţi renunţa la machiajul de acest tip? Ei bine, începe prin a alege un fond de ten potrivit nuanţei pielii tale, pe care să îl aplici într-o cantitate mică. Mai apoi, alege produse de make-up care nu încarcă pielea, ci mai degrabă îi oferă culoare şi strălucire.

Exfoliază buzele

Rujul, gloss-ul sau lip tint-ul se număra printre cele mai populare produse de make-up pentru buze. Pentru că acestea să arate bine, este important să ai buzele hidratate şi sănătoase. Ca să scapi de cojitele neplăcute sau de textura de buze uscate, încearcă să îţi exfoliezi delicat buzele seara cu un lip scrub. Mai apoi, aplica un balsam de buze. A doua zi vei avea buze hidratate şi fine.

Foloseşte un concealer pentru a da luminozitate fetei

Pentru a da luminozitate fetei nu ai neapărat nevoie de produse speciale sau foarte scumpe. Poţi folosi un concealer pentru acest lucru, într-o nuanţă puţin mai deschisă comparativ cu tenul tău. Aplică-l în zona frunţii, în vârful nasului, deasupra arcului lui Cupidon sau deasupra coltului sprâncenelor.

Nu aplica produse în exces

Aplicarea de produse în exces nu te va ajuta să ai un machiaj mai reuşit, dimpotrivă. Cu cât aplici mai mult produs, cu atât creşte posibilitatea ca machiajul tău să nu reziste mai mult de câteva ore. Aplică produsele în cantităţi mici, încet şi fără grabă.

Foloseşte o pensulă pentru aplicarea rujului

Atunci când aplici rujul este o idee bună să foloseşti o pensulă pentru a aplica o cantitate potrivită. Aplicarea direct din tub nu îţi va oferi prea multă precizie şi este foarte posibil să pui prea mult produs.

Fixează machiajul

Fixarea machiajului te poate ajuta să te bucuri de un make-up fără cusur pentru cât mai multe ore. Poţi folosi un produs special conceput pentru a face machiajul să reziste mai mult sau un spray cu apă termală.

Machiajul nu trebuie să fie o corvoadă, în special dacă îţi place să dai un strop de culoare pielii înainte de a ieşi din casă. Cu doar câteva produse de bază poţi obţine un machiaj impecabil. Este esenţial să alegi produse adecvate tipului de ten şi să încerci să le aplici cât mai corect.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.