Țara în care hoții de lemn sunt atacați cu rachete

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Poliția militară dintr-o țară asiatică a primit ordin să tragă cu rachete din elicoptere dacă văd tăietori ilegali de lemne. Decizia a fost anunțată în Cambodgia, de premierul Hun Sen.

Premierul a creat un grup de acțiuni condus de comandantul Poliției Militare Naționale Sao Sokha, pentru a face raiduri în depozite pentru contracara furturile de lemne, care înseamnă un comerț ilegal de milioane de dolari, potrivit Hotnews.ro.

„Am trimis deja două elicoptere pentru raiduri și Sao Sokha nu a tras nicio rachetă până acum. Am ordonat ca rachetele să fie trase din aer”, a declarat premierul, într-un interviu televizat.

Organizația de mediu Global Witness a descoperit în urma unei anchete că cererea de mobilă din palisandru din China a crescut comerțul ilegal din Cambodgia. Aceștia spun că este posibil ca tăietorii ilegali de lemne să lucreze în parteneriat cu oficiali guvernamentali.

Câtă pădure pierde România în fiecare oră

Potrivit unui inventar național, România pierde aproximativ trei hectare de pădure în fiecare oră, din cauza tăierilor legale, ilegale sau pentru că pur și simplu domeniul silvic este lăsat neîngrijit.

Potrivit Digi24, anual, România pierde în jur de 62.000 de hectare de pădure, iar zilnic sunt raportate peste 60 de cazuri de tăieri ilegale de pădure.

Defrișările pădurilor din România i-au atras atenția și Prințului Charles al Marii Britanii, care e un mare admirator al perisajelor din Transilvania. Acesta le-a transmis autorităților din țara noastră, într-un interviu pentru Green Peace, că este „absolut crucial ca România să protejeze această bogăți, mai ales că vorbim de ultimele păduri virgine ale Europei”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.