Țară cu brânzeturi bune – cum să planificați o călătorie

Young man looking up at flying airplane against moody sky during dusk. Themes nostalgia for travel and aviation.

Este visul aproape oricărei persoane să viziteze cel puțin o dată în viață Franța. Puteți cumpăra călătoria într-o agenție de turism sau puteți planifica singur traseul. Care variantă este mai bună? Nu există un răspuns definitiv. Plusurile și minusurile se regăsesc în fiecare opțiune.

Cum vă planificați călătoria în Franța?

Mai întâi ar trebui să citiți despre Paris și Franța, să notați locurile pe care ați dori să le vizitați. Pe internet puteți alege și rezerva o cameră de hotel- cea la care v-a plăcut infrastructura, prețul, fotografiile, locația. Chiar dacă puteți închiria o bicicletă, o barcă sau o barcă cu motor, veți simți beneficiile călătoriei independente. Puteți vedea Parisul din unghiuri care nu sunt la îndemâna oricui. O hartă detaliată a Parisului și a rețelelor de metrou și de transport poate fi găsită și descărcată online.

Cum ajungeți în Franța – țara cu brânzeturi bune?

În continuare, trebuie să decideți ce mijloace de transport veți folosi pentru a ajunge la Paris: avion, tren, autobuz sau mașină personală. Cu avionul veți ajunge cel mai rapid și cel mai sigur.  Un zbor cluj Paris poate fi cadoul potrivit pentru persoana iubită! De asemenea, dacă veți apela la eSky.ro, puteți beneficia de:

  • motor de căutare rapid și flexibil 
  • rezervare într-un singur loc chiar dacă zborurile implică agenții aeriene diferite 
  • opțiuni de călătorie alternative mai atractive 
  • calendar aproximativ care vă permite alegerea celor mai ieftine opțiuni de zbor 
  • hoteluri, apartamente, cabane, hosteluri, pensiuni, hanuri, vile etc. 
  • posibilitatea de a selecta ofertele pe categorii (locuri exotice, city break, etc.) 
  • Acces instant la toate informațiile despre călătoria rezervată 
  • acces convenabil la detaliile asigurării și la unităţile medicale pe telefon (disponibil în Contul dumneavoastră) protecție împotriva pierderii banilor dacă anulați călătoria 
  • acces la oferte speciale în fiecare zi 
  • planificare comodă a călătoriei de acasă, după rezervarea călătoriei pe eSky, dar disponibilă și în cazul în care călătoriți în alt mod 
  • toate accesele ȋntr-un singur loc

Pe eSky.ro găsiți bilete avion la cele mai avantajoase prețuri pentru dumneavoastră.

Timpul de zbor este de aproximativ 4 ore și încă mai primiți și ceva de mâncare. Puteți rezerva în avans un taxi de la aeroport și până la hotel. Turiștii vor fi întâmpinați, li se va arăta orașul și vor fi conduși la hotel.

Cum obțineți visa?

Nu trebuie să mergeți personal la ambasadă pentru a solicita o viză. Puteți găsi un centru de vize în apropierea dumneavoastră și puteți apela la serviciile acestuia. Centrul va pregăti documentele și le va trimite la consulat. În caz de refuz, vă veți primi banii înapoi. Lista documentelor necesare se găsește pe site-ul web al Ambasadei Franței.

Avantajele de a călători spre Paris

Dacă zburați spre Paris, cu siguranță aveți ce vizita. Parisul merită nu doar pentru brânzeturile bune, dar și pentru:

  • Muzeul Luvru

Luvrul este unul dintre cele mai mari muzee de pe pământ. Dacă vreți să descoperiți cultura și arta lumii, dar nu aveți ocazia să călătoriți, atunci mergeți la Luvru. Muzeul este mai mult decât o simplă galerie de tablouri, găzduind picturi celebre ale unor maeștri din Italia, Franța, Germania, Spania și Olanda din secolul al XVII-lea. Este o colecție diversă de opere de artă din punct de vedere al materialelor, tehnicilor și stilurilor.

  • Turnul Eiffel

Nu este doar o construcție de oțel înaltă de 300 de metri, ci un adevărat simbol al orașului. Oameni din întreaga lume vin aici, iar fetele visează să fie cerute în căsătorie în vârful turnului. 

  • Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris, cântată în multe poezii și chiar într-un roman al lui Hugo, a devenit, de asemenea, unul dintre simbolurile Parisului. Clădirea gotică poate fi privită ore întregi din interior și din exterior. Catedrala, cu bolta sa nervoasă în șase părți, păstrează caracteristicile unei faze de tranziție de la stilul romanic normand. Fațada vestică este mărturia unei compoziții arhitecturale rafinate; decorația sculpturală a portalurilor de intrare este o capodoperă a artei gotice.

  • Montmartre și Bazilica Sacré-Coeur.

Montmartre este un cartier uimitor de imaginativ din Paris, numit după un deal înalt de 130 de metri. Urcați pe scări sau luați telecabina – indiferent de calea pe care o alegeți, vă veți bucura cu siguranță de plimbare. Iar priveliștile de pe deal sunt incredibile. Catedrala catolică Sacré-Coeur, în vârful său, seamănă cu un tort aniversar care devine un decor al Parisului.

  • Champs-Elysées.

Strada cu o lățime de 71 de metri este cunoscută pentru burghezia și stilul său. Cu magazinele sale scumpe, cinematografele și restaurantele sale gourmet, este un loc plin de viață pentru vedetele de la Hollywood, unde își petrec timpul și se joacă.

  • Arcul de Triumf.

Simbolul victoriilor lui Napoleon se află în Place Charles de Gaulle și este impresionant prin puterea sa. Napoleon nu a trăit pentru a vedea Arcul de Triumf finalizat până în 1836, în timpul domniei lui Ludovic-Filippe, sub conducerea arhitectului Abel Blouet.

Acestea și multe alte locuri cu adevărat impresionante pot fi găsite în Paris, orașul iubirii care merită vizitat măcar o dată în viață.