Sondaj. Nicușor Dan: PSD nu ar avea nicio problemă să formeze viitorul guvern

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Liderul partidului Uniunea Salvați România, Nicușor Dan, a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie cu privire la intenția de vot a românilor la alegerile parlamentare.

„În momentul ăsta, PSD+ALDE nu ar avea nicio problemă să formeze guvernul. Însă, PSD a fost de multe ori în situația câștigătoare, chiar cu două săptămâni înainte de alegeri și de multe ori prezența masivă la vot a răsturnat calculele dinainte. Eu sper să se întâmple aceleași lucru”, a declarat liderul USR, Nicușor Dan, citat de Hotnews.ro.

Potrivit sondajului prezentat de liderul USR, realizat de Kantar TNS, PSD ar obține 45% din voturi, PNL – 25%, USR – 10%, ALDE – 7%, iar UDMR – 5%.

Nicușor Dan a declarat la Digi24 că USR nu dorește să facă o alianță în vederea unei guvernări, după alegeri.

„Noi nu vrem să facem o alianţă, însă vrem să votăm pentru un guvern (…) negociind cu primul-ministru pe program, nu neapărat pe poziţii de ministru, pentru că nu ne interesează. Pe program şi neavând presiunea internă din partid a unor oameni şi grupuri care vor să fie miniştri, vom putea să avem o abordare morală asupra actului de guvernare”, a explicat Nicuşor Dan, la Digi24.

Nicușor Dan a mai spus că există discuții cu „cinci, șase” membri ai actualului Guvern pentru o candidatură a acestora pe listele USR.

„Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun”, a mai declarat liderul USR, Nicușor Dan.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Revoltă în ALDE împotriva lui Tăriceanu și a penalilor din partid

https://greatnews.ro/gimnasta-catalina-ponor-ar-putea-intra-politica-un-partid-important-o-propune-la-parlamentare/