Revoltă în ALDE împotriva lui Tăriceanu și a penalilor din partid

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu FOTO: guv.ro

Senatorul ALDE Vasile Nistor, președinte executiv al formațiunii conduse de Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, a cerut săptămâna trecută organizarea unui congres extraordinar al partidului, în care să se adopte criterii de integritate pentru candidați.

Nistor a făcut această solicitare la scurt timp după ce i-a cerut șefului său de partid, Tăriceanu, să demisioneze din funcția de șef al Senatului.

Propunerea senatorului Nistor nu a rămas singulară. Deputatul Vasile Cătălin Drăgușan a anunțat că susține inițiativa. La scurt timp după această poziție, Biroul Executiv Județean al ALDE Neamț a anunțat că a decis să-l excludă din partid pe Nistor, pentru că s-a raliat unui grup „care servește interesele politice ale altui partid”.

Însă, vineri, au apărut și alți reprezentanți ALDE care au cerut ca oamenii cu probleme penale din partid să fie îndepărtați din funcțiile de conducere și să nu apară pe listele de candidați la alegerile parlamentare.

Deputatul ALDE Aurelian Ionescu, președintele organizației Ialomița, i-a cerut direct lui Cătălin Popescu Tăriceanu, printr-o scrisoare deschisă, să îi ia exemplu lui Vasile Blaga și să demisioneze.

„Vă cer să faceți un pas în spate, să dați o șansă partidului pentru o reconstrucție fundamentală pe principii de moralitate și integritate și să renunțați la funcția de președinte al ALDE, întrucât sunteți trimis în judecată într-un dosar penal, pentru că faceți afirmații mincinoase la fiecare ieșire publică și fiindcă v-ați înconjurat de persoane care, la rându-le, măsluiesc adevărul pentru a se pune la adăpost de justiție și reacții negative din partea societății civile”, transmite deputaul Ionescu, în scrisoare deschisă.

A urmat la scurt timp și o reacție a vicepreședintelui organizației de tineret ALDE, Cătălin Frangulea, care a trimis o scrisoare deschisă colegilor, în care le cere o reuniune de urgență în care să se adopte criterii de integritate pentru candidații partidului la alegeri, iar pe liste să nu se afle niciun candidat urmărit penal.

„ALDE nu trebuie să accepte pe listele sale niciun candidat urmărit penal, arestat preventiv, aflat sub control judiciar, trimis în judecată sau condamnat pentru fapte de corupție, asimilate corupției, incompatibilitate sau conflict de interese”, spune vicepreședintele tineretului ALDE.

Ce se întâmplă când 4 dintre cei mai buni vorbitori de limbi străine vor să înveţe româna într-o oră

Șapte câini polițiști își caută stăpâni

https://greatnews.ro/cea-mai-mare-companie-aeriana-din-europa-angajeaza-oameni-fara-experienta/