Șoferița care a accidentat mortal 4 muncitori va fi anchetată pentru omor calificat, nu pentru omor din culpă

accident iași
Foto: Captură Digi 24

Femeia care a accidentat mortal 4 muncitori în Iași va fi cercetată pentru omor calificat, după ce procurorii au schimbat încadrarea juridică. Iniţial, ancheta a fost începută sub acuzaţia de ucidere din culpă, relatează G4media.ro.

Procurorii susţin că există indicii că în acest caz este vorba de „omor calificat, cu intenţie indirectă”. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Iaşi.

Șoferița care a provocat accidentul grav din Iași de la mijlocul lunii iunie, când 4 muncitori au murit, conducea cu o viteză de 148 km/oră și băuse, având o alcoolemie de 1,13 la mie.

Accidentul s-a petrecut la data de 17 iunie. Mașina condusă de femeie a intrat într-un grup de muncitori care reparau un drum, duba lor a fost împinsă, iar oamenii au fost prinși sub vehicul. Înainte să intre în duba muncitorilor de la drumuri, mașina femeii a lovit o clădire, din care a ricoșat. 4 muncitori au murit, iar alți 3 au ajuns la spital.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.