Ce viteză avea șoferița care a accidentat mortal 4 muncitori la Iași

accident iași
Foto: Captură Digi 24

Femeia care a provocat accidentul grav din Iași de la mijlocul lunii iunie, când 4 muncitori au murit, conducea cu o viteză de 148 km/oră, arată raportul de expertiză citat de Digi 24.

Șoferița băuse și avea o alcoolemie de 1,13 la mie.

Potrivit documentului, impactul ar fi putut să fie evitat dacă femeia ar fi avut o viteză maximă de 98 de kilometri pe oră. Mașina nu ar mai fi ricoșat în grupul de muncitori, din clădirea lovită inițial, dacă viteza ar fi fost mai mică cu 50 de kilometri pe oră.

Accidentul s-a petrecut la data de 17 iunie. Mașina condusă de femeie a intrat într-un grup de muncitori care reparau un drum. Duba lor a fost împinsă, iar oamenii au fost prinși sub vehicul. Înainte să intre în duba muncitorilor de la drumuri, mașina femeii a lovit o clădire, din care a ricoșat. 4 muncitori au murit, iar alți 3 au ajuns la spital.

Șoferița în vârstă de 38 de ani a fost arestată preventiv.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.