Șefa de promoție eliminată de la BAC a primit decizia instanței

alexandra burtă
Alexandra Burtă. Foto: Pagina de Facebook Alexandra Burtă

Alexandra Burtă, șefa de promoție eliminată anul trecut din examenul de bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei, a câștigat o bătălie în instanță cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Ieri, Tribunalul Bihor a decis să anuleze procesul verbal întocmit de Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen de la Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei, prin care Alexandra Burtă fusese sancționată.

Prin urmare, procesul verbal a fost anulat, iar Inspectoratul Școlar și Comisia de Bacalaureat au fost obligați să noteze lucrarea elevei la proba de Matematică de la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2015.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Alexandra Burtă a fost șefa de promoție a Colegiului Tehnic „Unirea” Ştei și a avut numai medii de 10 în perioada liceului. În timpul sesiunii de BAC de vara trecută, ea a fost eliminată din examen, fiind acuzată că a colaborat cu colegii la proba de Matematică și că i-a lăsat să copieze.

Singura universitate din România care a intrat în TOP 150 cele mai bune din lume pe discipline

Încă de anul trecut, Alexandra Burtă a obținut în instanță suspendarea efectelor procesului verbal de sancționare. În iulie 2015, Tribunalul Bihor a suspendat efectele actului întocmit de Comisia de Bacalaureat, astfel încât tânăra s-a putut înscrie la facultate.

Judecătorii au suspendat efectele procesului verbal prin care eleva fusese eliminată cu doar două zile înainte de expirarea termenului de înscriere la facultate.

Alexandra Burtă este acum studentă la două facultăți. Ea a fost admisă la Facultatea de Ştiinţe Economice cu nota 9.57 (la buget) şi la Facultatea de Medicină cu nota 6.90 (la taxă).

Alexandra și părinții săi au susținut permanent că tânăra este nevinovată și că nu a încălcat regulamentul examenului, însă că nu i-a putut împiedica pe alții să copieze după ea.

În total, 108 elevi de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei au fost eliminați anul trecut din examenul de bacalaureat, iar 48 dintre ei au contestat măsura eliminării la Tribunalul Bihor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TOP 10. Cele mai bune licee din București
Olimpicii români vor primi burse mai mari. Cu cât cresc premiile oferite de stat?
Elev român, ales în top 10 cei mai buni tineri cercetători de o universitate prestigioasă